View Single Post
Staro 18.07.2008., 09:50   #737
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Protis Pregled postova
...Monitore ne isprobavamo tako da ne znamo koji ima a koji nema mrtvih pixela...
To niko nije niti tražio, čovjek je tražio da viddi sliku monitora kojeg kupuje, po meni opravdano, slika može biti loša i mimo mrtvih pixela, a i ne žive svi preko puta dućana, zamislite da neko iz npr Dubrovnka dođe po monitor odnese ga doma i ustanovi da je isti neispravan - bili mu vi nadoknadili putne troškove... ?

Citiraj:
...Da ih probavamo i da stavimo natpis na one koji imaju mrtvih pixela te nitko ne bi kupio a mi ih ne mozemo zamjeniti jer ih proizvodac smatra ispravnima...
Da nezgodno je imati takve "ispravne" komponente jelda?

Citiraj:
...Do sada nam se desilo samo jednom da monitor ima mrtvi pixel tako da mislim da je stvarno mala sansa da dobijete monitor sa greskom, tehnologija je vec dosta napredovala...
Ako tako stvarno mislite onda nema razloga da ne dozvolite testiranje monitora od strane kupca prije nego ga plati...

Citiraj:
Ako ipak zelite biti sigurni 100% onda kupite monitor za kojeg proizvodac garantira da nema mrtvih pixela i tu se nemate za sta brinuti, njega Vam mozemo odmah upaliti u trgovini da pogledati i ako ima mrtvi pixel dobit cete odmah novi.
Znači može testirati neke monitore a druge nemože? Kakva dosljednost i integritet...
I opet ponavljam - neispravnost/dubrovnik?

Citiraj:
Nadam se da sam barem malo rasvjetlio stvar oko monitora i mrtvih pixela. I svima bih preporucio da umjesto prijetnji sa nekakvim inspekcijama i napadima probaju sve nesuglasice rjesiti dogovorom jer ipak je u nekim slucajevima trgovac u mogucnosti dogovoriti sa uvoznikom da se nesto sredi iako po zakonu to nije duzan, sa prijetnjama i napadom ce vas samo odjebati (bez obzira da li se radi o monitoru ili necem drugom i koja je trgovina u pitanju)
Mislim da je jedino što je ovdje definitivno rasvjetljeno da se kod vas ne kupuje, bar ne monitore...

I o kakvom dogovoru je riječ? Čovjeku ste kategorički odbili (i ovdje potvrdili tako da nije slučajnost) tesitrati komponentu pri kupovini - koji dogovor njemu ostaje u toj priči i s kim?