17.07.2008., 23:25
|
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Autor WeD@
eto, nazvao sam i protis neki dan, ista situacija, jos sam lika pitao, znaci, kupovanje monitora kod vas je rizik, a on mrtav ladan, - da (kao , boli me ona stvar, os kupit- kupi ako neces nemoj...)
Toliko me uhvatio bijes da sam samo poklopio slusalicu...
Nadam se da ce ove bijedne firme uskoro propast, ukoliko dode na snagu neki normalan zakon o zastiti potrosaca koje nije napisao neki ciganin (bez uvrede ciganima, ovo je vise fraza...)... do tada , izbjegavajte kupovanje hardvera koji bi mogli reklamirat u protisa i optimum racunala, ima razlog zasto su jeftiniji a to je sto ce vas zajebat kako god znaju i umiju... kupite tv karticu, ne radi teletext , mislite dace te dobit drugu ? nema sanse, pokvari vam se graficka, dobit cete odma drugu ? kako da ne , treba cekat mjesecima, itd itd...
ima i iznimaka , npr dopisivao sam se sa M-computers, iako kazu da im je gnjavaza kad im netko vrati uredjaj jer kupci kao ne zeli aparate koji su otvarani (meni je svejedno pod uvjetom da imam garanciju i mogu uredjaj vratit u nekom roku ako nisam zadovoljan) ali ipak kod njih je zamjena ispravne robe moguca u roku od tjedan dana, tako da ipak nisu svi pokvareni ferengiji...
p.s. @gog jesi siguran ako kupis nesto u optimum a ili protisa preko neta da mozes poslje poslat nazad ? aj provjeri pa javi ovde, jako me zanima...
|
evo samo da se nadovezem na ovaj post i tome slicnim
Nije istina da kod nas (u Protisu) ne mozete reklamirati neispravni uredaj, dapace potrudit cemo se da novi dobijete u najkrace mogucem roku, stvari na servis vozimo 1-2 puta dnevno, vecinu stvari zamijenimo u dan-dva, neke odmah a neke se duze cekaju ali to je rjetkost i to ne ovisi o nama vec o uvozniku jer garanciju ne dajemo mi vec oni i oni mijenjanu stvari. za 80% stvari koje su bile na servisu duze vrijeme uspjeli smo od uvoznika dobiti financijsko odobrenje te smo kupcu za tu vrijednost dali neki proizvod po njegovom izboru ili umanjili cijenu. Znalo se dogoditi i da ljudi vrate ispravan uredaj jer im se ne svida iz nekog razloga i mi smo vecinu tih stvari prihvatili nazad iako po zakonu to NISMO DUZNI vec je to stvar nase dobre volje, osim u slucajevima kod kupnje preko interneta odnosno kod kupnja na daljinu. Tu vrijedi zakon da mozete vratiti proizvod u roku 8 dana od kupnje ukoliko niste zadovoljni. Da bi vratili ispravan proizvod morate platiti pregled na ovlastenom servisu (propisanom od uvoznika) da se pregleda da li je uredaj stvarno ispravan i ambalaza ne smije biti ni malo ostecena, ne smiju biti skinute naljepnice, pokidane folije ili sta ja znam sta vec jer u tom slucaju mozemo odbiti povrat robe. Zamislite sebe da dodete u trgovinu i kupite slusalice koje je netko prije kupio i izvadio iz onog plasticnog omota kojeg je razrezao i kasnije vratio zalijepljenog trakom, da li bi vi uzeli te slusalice ili bi trazili nove? Proizvod se moze vratiti samo ako je orginalno zapakiran i ispravan sto ce potvrditi u ovlastenom servisu (dakle ne placate nama nego njima i to je sve po zakonu).
Sto se tice monitora to je posebna stvar, monitor se ne smatra neispravnim do odredenog broja mrtvih pixela, dakle ako imate monitor sa par mrtvih pixela on se smatra ispravnim i to je naveo proizvodac u specifikacijama (do kojeg broja mrtvih pixela je ispravan). To nismo izmislili mi nego proizvodac i do tog broja vam nece zamijeniti monitor. Prije kupnje se mozete informirati na internetu do kojeg broja mrtvih pixela proizvodac smatra monitor ispravnim. Imaju monitori za koje proizvodac garantira da nema ni jedan mrtav pixel i ako se pojavi samo jedan dobit cete novi monitor. Monitore ne isprobavamo tako da ne znamo koji ima a koji nema mrtvih pixela. Da ih probavamo i da stavimo natpis na one koji imaju mrtvih pixela te nitko ne bi kupio a mi ih ne mozemo zamjeniti jer ih proizvodac smatra ispravnima. Do sada nam se desilo samo jednom da monitor ima mrtvi pixel tako da mislim da je stvarno mala sansa da dobijete monitor sa greskom, tehnologija je vec dosta napredovala. Ako ipak zelite biti sigurni 100% onda kupite monitor za kojeg proizvodac garantira da nema mrtvih pixela i tu se nemate za sta brinuti, njega Vam mozemo odmah upaliti u trgovini da pogledati i ako ima mrtvi pixel dobit cete odmah novi.
Nadam se da sam barem malo rasvjetlio stvar oko monitora i mrtvih pixela. I svima bih preporucio da umjesto prijetnji sa nekakvim inspekcijama i napadima probaju sve nesuglasice rjesiti dogovorom jer ipak je u nekim slucajevima trgovac u mogucnosti dogovoriti sa uvoznikom da se nesto sredi iako po zakonu to nije duzan, sa prijetnjama i napadom ce vas samo odjebati (bez obzira da li se radi o monitoru ili necem drugom i koja je trgovina u pitanju)
|
|
|