View Single Post
Staro 17.07.2008., 01:09   #26
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
morph => Gledao sam na transfermarkt kažu da je Suarez špica,pa sam mislio
I prepostavio sam da si tamo gledao, ocito nemaju dobre podatke. Po novinama, wikipediji i dinamovim sluzbenim stranicama je vezni.

Citiraj:
Istina je to za HR nogomet,ima većih tržišta...ali veća tržišta zahtjevaju i puno veća ulaganja Kod nas su u zadnje vrijeme igrači,prvenstveno Dinama,otišli za ogromnu lovu...a većina ih je ponikla u HR ili dovedena za kruh i salamu Pa eto,prilika za jeftilen biznis,da se proda 1 od 300 "domaćih" igrača za 10 mil eura to je već posao
Jasno mi je, ali treba se zapitati je li cilj prodati igraca za 10 mil eura ili je cilj nesto drugo? Iz pozicije menadzera je. Ali iz pozicije kluba nije, bar ne kod nas. Zasad od svih tih prodanih igraca i silnih milijuna niti jedan nas klub nije imao prevelike koristi, a bojim se da nece niti imati.
Ako je cilj postati redovan sudionik euro natjecanja - od tog cilja su nasi klubovi sve dalje i dalje.

Ako bi se recimo kao nekakvo mjerilo uzeo uefin ranking klubova (ostvareni rezultati u europskim natjecanjima u zadnjih 5 godina) od usporedivih liga daleko ispred nas su Nizozemci i Portugalci, pa onda i Skoti, Grci, Rusi, Belgijanci, Ukrajinci, Turci, Rumunji cak i Bugari, Austrijanci, Cesi i Svicarci
morph je offline