View Single Post
Staro 16.07.2008., 13:19   #37
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
RAID polja i sluze tome, no za prave rezultate trebaju i pravi kontroleri i dobro planiranje.

Diskovima (statisticki) nista posebno ne smeta. S druge strane, onima koji trebaju takvo sto kvarovi diska ne predstavljaju dugorocni operativni ili financijski problem.

Iskustva ima brdo na raznim stranama, no problem je sto prakticki ne postoje dva ista setupa, sve je ovisno o poslu.

Nisam potpuno siguran da su skroz iskreni u navodima.

Da li bi se dalo napraviti da postoje i brze i spore verzije istog diska, bi. Ne mora cak ni postojati mogucnost setupiranja istog diska za vise razlicitih nacina rada. No interesantno kako su uvidjavni u "ispunjavanju ocekivanih zelja korisnika".
Da, to je logicno (za kvalitetan kontroler) jer ipak je on kljucni dio diskovlja, koji upravlja "radnom snagom".
Ramisljao sam o eventualnoj nabavci jedno 3Ware-ovog primjerka samo josh vazem potencijalnu potrebu i prednosti.

Sto se financija tice, drzim se one: koliko para toliko... a niti operativni dio mi nije nepoznanica

Sto se proizvodjaca tice, oni su u danasnje vrijeme uglavnom "kontrolirani" od kombinacije marketinga, managementa i ekonomista (pa za iskrenost/tocnost navoda nema brige )