View Single Post
Staro 15.07.2008., 14:31   #720
SiaFu
Hardware Bug
Moj komp

SiaFu's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
@hagal @pigo1973
Uvijek me iznova zadivljuje kako ljudi rade problem oko "visoke" rezolucije za L220x-ovih 22". To je vrlo subjektivno i ovisi o navikama korisnika. Ako nekome paše TN-ac 1680x1050, čemu uopće gledati skupe monitore visokih reza?

Meni je kod odabira primarna bila rezolucija zbog poslova koje na monitoru radim. Davno sam radio CAD na EIZOvom 20" FlexScan-u, a Lenovo se pokazao kao solidna zamjena za kućni budžet. TN matrica na mom laptopu ne može se mjeriti ni sa jednim od njih, ali je u trenutku kupnje bila najpovoljnije rješenje.

Kako vjerojatno ima još onih kojima bi WUXGA+ bila OK i na 20", evo grafičke usporedbe prikaza kojeg sam imao doma zadnje 3 god i što je Lenovo promijenio:

P.S. dpi u Windowsima držim na normal. Sada s Lenovom koristim USB tastaturu i držim se malo dalje nego što bi bio slučaj sa laptopom - oko 30-50cm - dovoljno da mi rubovi s toolbarima ne bježe prečesto u periferni vid prilikom normalnog rada.

A oko prodaje Lenova kad bi bio WSXGA+, samo bih napomenuo da se DELL notebooks sa 17" WUXGA+ ekranima prodaju sasvim dobro, koliko se može pročitati po US forumima.

Tako da ako netko brine zbog "velike" rezolucije, svakako preporučam provjeriti (čak se u dućanu ne dobije prava slika kad je negdje na stalaži) i nemojte se previše oslanjati na dojmove drugih.

P.S. Jel' još netko petljao sa clock/phase kad je spojen preko VGA kabela? To mi je jedina zamjerka trenutno - titranje na tamnosivim/moire pattern pozadinama koje se primjeti samo u nekim aplikacijama, a nisam siguran jel to zbog stare Mob.Radeon 9700 s 64Mb ili VGA spoja...
SiaFu je offline   Reply With Quote