Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 14.07.2008., 04:12   #1056
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
gledas najprije osjetljivost zvučnika...recimo da je osjeljivost zvučnika 90db on će toliko svirat na 1w dok mu das jos jedan w on će svirat 3db glasnije itd...sve je do kutije, proizvođača. zadnje gledaj w...imas max snagu, to zvučnik podnosi u djeliću sekunde, ono trenutni tonovi, lupanje orkrestra, viskoki pulude u hausu i sl itd...a rms snaga je real music powe, toliko zvučnik podnosi kada su mu ispunjene sve ostali uvijeti, frenkve, bez clippa, poremećaja thd-a i šta ja znam jos, nisam stručnjak. ne mjere svi proizvođači isto. neki imaju v na 1m a neki w na 1m i tako dalje, o tome se ima za pričat cijeli dan i noć pa jos toliko, isto tako je bitan smještaj zvučnika. nemoj nikada prelazit na 5.1 jer ćes samo izgubit zvuk (osim ako ulupas tisuće kuna...) a i tim vise imas zajebancije sa smještajem zvučnika. nikakav 10.1 neće zamjenit niti može zamjeniti u zvuku stereo...jer što vise zvučnika imas i različito budu smješteni zvuk ti se kvari...kako i sam znas za bookšelfe je važan smještaj (kao i za svaki zvučnik) a i jebeno dobar stalak, težak, sa dobrim šiljcima...dok za samostojeće trebas ima opet dobar smještaj, čvrstu podlogu...najbolje ga je staviti bar jedan do jedan i pol metar dalje od zida pod kutom od 45° ako slusas pred kompom i sl. samim time što ih stavis pod kutem gubis širinu i kad bi se htio malo odmorit i poslusat na kauču treba bio sjesti na sredinu kauča tj da ti se "linije" od visokotonaca sječu ispred nosa da bi sve čuo kako treba...ima tu za pričat jako puno, ali vec spavam na pola tak da sory
bego2 je offline   Reply With Quote