View Single Post
Staro 14.07.2008., 00:55   #85
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
stigla EVGA !

U Linksu se neko odlučio malo šegačit, ja mislio stigla mikrovalka, uostalom pogledajte koja kutija

U svakom slučaju pošto je grafa išla čak iz Zadra, pakiranje za svaku pohvalu !

Evo i par slika grafe, loše su slike, slikano na brzinu...

Dakle pohvalno je što se dobije dva DVI->VGA adaptera, ostalo je čisti minimalizam.
Grafa je na moje čuđenje doista teška u ruci, s obzirom da sam imao 9600GT GS sa
dual slot hlađenjem, očekivao sam nešto lakšu grafu.
Tajna je u tome što je dno coolera od bakra ali je presvučeno sa hrgom aluminija pa
se to odmah ne zamjeti, bravo Evga !

Instalacija je protekla brzo i bezbolno i konačno sad mogu doći do baterije biosa bez vađenja grafe.
Bilo je dosta priča o driverima i zaključanom biosu tako da sam imao sve spremno za fleshanje grafe,
pa čak i pci grafu za rezervu no dali je to usljed drivera koje sam stavio ili sam dobio nezaključani primjerak,
zaista neznam no ova grafa nema ama baš nikakvih ograničenja.
Driveri s kojima je sve testirano su "XTreme-G 175.63 XP 32 bit".

Pa krenimo redom:
Testni system:

CPU: E6400 2.13/3.20/3.60GHz
MBO: Gigabyte GA-965P-S3
RAM: 1.5GB SuperTalent 800MHz 4-4-4-12 i 900MHz 5-5-5-15 u flexi dual chanelu.
Monitor: Philips Brilliance 202P7 CRT 1280x960 100Hz
Evga 8800GS
Windows XPSP2

Prvo što je valjalo ustanovit je da se čuje/vidi do koliko % se ventilator čuje tj. ne čuje
i neki kompromis bi bio na ravno 50%.
Tih 50% navečer se zaista nije čulo a sad u noći mislim da nešto čujem no teško je definirat
dali je to grafa ili cooler od cpu-a, apsolutna tišina bi bila znači negdje na 40-45%.

Neki će se pitat zašto tako.., a jednostavno, ne želim buku i želim moći doći do baterije od biosa
tako da neki drugi cooler ne dolazi u obzir a grafa će se ocat onoliko koliko je tih 50% može držat
u nekoj normali što se zapravo pokazalo sasvim dovoljno. RivaTuner 209 i 3min posla.

Grafa na deafultu, proc na 3.2GHz:

Taj test je zapravo napravljen zadnji, nakon svega

Ovaj je bio prvi:

Proc malo poguran na 3.2GHz i blagi oc grafe 650/1000

Fino, fino.., poguram još malo grafu na 680MHz i dobijem nekih 400 punata više,
sve po planu ide rekoh si, još je fleshnem i to je to.
No čisto iz znatiželje reko idem probat stavit na 700MHz pa da vidim šta će driveri
izbacit, kad ono ništa Ajd super.
No opet, kad sam izvrtio 3DMark na 700/1000 dobio 10-20 punata više spram 680MHz
Znači proc na 3.2GHz, bar što se testova tiče guši grafu oko 680MHz
Iako su pasje žege proc sam nahranil sa 1,365v u biosu i potjerao ga na 3.6GHz, prilikom vrćenja
3DMarka jezgre su mi išle do 65-66C i da nije tako vruće još bi ga malo.., biće kad zazimi.

Evo rezultata:

Nema LOCKA nikakvog ! Gpu na 710MHz i mema na 1020MHz ! Reza fantastična za grafu od 600kn !
Čisto radi usporedbe, sve je isto osim grafe a ovoj je to bio maximum !

Nemam Craysis instaliran no na brzinu sam izvrtio Far Cry Benchmark na max detaljima i AA8x i AF16x.
Jedan test sa grafom i procom na deafultu a drugi Oc oboje:

Temperatura u svim testovima nije prelazila 77C što je na ovu sparinu odlično !
Valjalo bi to još testirati kroz par igara no ako je sudit po 3DMarku ova Evga nikako ne zaostaje za HD3850,
naprotiv.., ove reze su čak nešto i veće od od istih u topicu Top10 3DMark osim onih koji su testirali sa Quadom.
Moje osobno mišljenje je da za igranje na rezi, do 1280x1024 ova grafa apsolutno Best Buy a vaše ??

edit: nije mi vrag dao mira pa evo i Crysis

Reza je 1280x960, procu je svejedno bio deafult ili 3.2GHz, 1.5GB rama, grafa je 650/900, znači umjereni oc.
Sve je snimao fraps, izvukao sam par slika sa max i par sa min fps-a. U prosjeku ide oko 45-50 skoro stalno.
Također i postavke u igri i sa takvim podešenjem Crysis dobro ide, nema lagova niti usporavanja, dobro izgleda.
Ako grafa radi na 700/1000 još se shadows i object može stavit na high ali ovako mi nekako bolje "klizi", nagli pokreti itd...

Eto, više ne testiram ovu grafu ni pod razno, dost mi je
Meni osobno odlična grafa za malo para

Zadnje izmijenjeno od: stuc. 14.07.2008. u 13:51.
stuc je offline   Reply With Quote