View Single Post
Staro 11.07.2008., 11:25   #1
cale80f
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
(riješeno) Instaliranje windowsa na hp compaq 6715s

kupio sam hp laptop

Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-58 1.9GHz (1MB cache)
• Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
• Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X1250 do 512MB
• Radna memorija: 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 120GB SATA 5400 rpm
• Optički uređaj: DVD RW DL

i vec se dva dana mucim sa instalacijom windowsa..naime, prvo sto mi je poljulalo samopouzdanje je papir od prodavaca, na kojem pise da "instalacija operativnog sustava zahtjeva externi fdd uredjaj"
pa sam malko prosao po forumu i vidio da je stvar u sata discovima te da je potreno instalirati drivere za sata discove... buduci da u biosu nema opcije enable/disable sata native mode.. potrebno je pronaci drivere na netu.. e i to mi predstavlja problem, jer nemam pojima gdje da to skinem i koje tocno drivere moram skinuti... stoga , ako znate gdje se to moze skinuti, dajte link ili nesto..
razmjenio sam pokoji mail sa firmom koja mi je prodala laptop, te kad sam im reko da nema u biosu opcije sata native, prica sepromjenila te su mi rekli da bi instalacija Windowsa trebala proteci u redu i bez sata drivera...
ok, ko tu koga jebe, nije mi nikako jasno..
al idem ja dalje sa instalacijom.. bez drivera, i prolazi sve super bez problema dok nije doslo do faze restartanja windowsa.. nakon restartanja pojavi se "nldr is mising - pres any key to continue" pritisnem bilo koju tipku te mi se pojavi na ekranu "non - system disc or disk error"

eto ljudi da znate da sam ocajan i da mi je vise pun k... vise instalacije laptopa .. eto.. da znate da sam probao sa dva razlicita windowsa.. ocajan sam.. sta da radim..

Zadnje izmijenjeno od: cale80f. 11.07.2008. u 11:28. Razlog: greske u pisanju
cale80f je offline   Reply With Quote