Citiraj:
Autor rib@
Kupil sam jednog revolteca 80mm,, ali je to govno koje se cuje i rostanji ko 100 vragov i nikak ga nebi mogel preporuciti, a isti qrac je i evercool.
Malo procackaj po forumu i odi na provjerene firme tipa scythe, nexus, noiseblocker ...
I ako ti netko kaze da postoji necujan ventilator taj LAGA ilitiga laže.
|
O necujnim ventovima:
Citiraj:
Autor dh41400
Evo ti pa slusaj.
BTW:
Mjereno je na ovaj nacin ( Noise Isolating Enclosure i Sound Level Measurements and Acoustic Samples).
A vrijednost u tablici (27,8dBA) je vrlo vjerojatno posljedica mjernog podrucja intrumenta ( Omega HHSL1), koji je najprecizniji izmedju 35-130dBA, te drukcije mjerne udaljenosti 30cm-12" (od one na kojoj proizvodjac mjeri - 1m).
Ovaj dio mi je najzanimljiviji:
" The Scythe Orochi heatsink is inaudible under power. The 140x140mm heatsink only rotates at 500RPM, and this barely makes enough sound to be picked up by the microphone... so save your time, it's not worth downloading the sample MP3 file in this instance...
.... This is quiet enough that you can't hear the heatsink if it's sitting right in front of you."
|
Ovo naravno vrijedi samo za velike ventove (kod malih nije bash tako), koji bi ionako trebali biti (postati) standard u case (heatsink) coolerima.
Sve ispod 12cm je KK (ilitiga krpanje kurtona

), naravno pod uvjetom iole kvalitetnog protoka, te tihog rada.
A za Revoltec se pricalo da je tih, e sad dal lazu ili ne jeb ga (Za Scythe
znam da je tih), a za ostale Google it