View Single Post
Staro 10.07.2008., 18:26   #718
hagal
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Nisi me shvatio. Ne govorim uopće o veličini fonta ili ikona. Govorim o tome da kad se jednom navikneš na izgled slova i "ozubljenost" istih na Lenovu - na ostalima to stvara "veći problem sa čitljivošću" mada isti meni kao stvaran problem ni kod jednog ne postoji. To je bila fraza.
Ja vidim vrlo dobro i nemam problema sa kratko/ dalekovidnošću već su mi oči dosta osjetljive na "isijavanje svjetlosti" gdje u mom slučaju Lenovo bere lovorike spram ostalih monitora koje sam posjedovao (po slobodnoj procjeni oko 20 crt-ova i 10 lcdova, a sa još otprilike stotinjak sam imao prilike raditi). Vjeruj mi, problem nije nepovezan sa "čitljivošću" jer kad vidiš desetak svijetlosnih zraka ispred slike na televizoru, nemožeš k.... pročitati.
Tak da dosad na ni jednom monitoru nisam mogao gledati dvd iz kreveta a sa Lenovom mogu.
Kad tome pribrojiš da ja ne vidim gotovo nikakvu bitnu razliku u veličini fontova između njegovih 22" i njegove reze te još dva 22" monitora sa 1680 x 1050 rezom koja stoje na mom stolu tik do njega...
Oprosti legendo, ali ja sam mislio da govorimo o rezoluciji (za koju i dalje mislim da je prevelika za tu dijagonalu). Da su u Lenovu napravili ovaj monitor sa WSXGA+ rezolucijom mislim da bi im prodaja bila barem dva puta veća od sadašnje...

Danas sam kupio HP LP2465 i ovako na prvu ruku (nakon par sati korištenja) mogu reći da je monitor odličan. Najvjerojatnije ću za nekoliko dana napisati dojmove, no htio bih napomenuti da mi uopće nije žao što sam ga uzeo umjesto Lenova. Cijenom je skuplji za 2000Kn no zato nema glavobolja, mrtvih piksela, pretjeranog zagrijavanja i sl. Hvala Bogu.
hagal je offline   Reply With Quote