iako je moja druzenje s "Nelom" bilo kratko (20-ak minuta)......
na prvi pogled laptop je robusan, izgleda cvrsto i "klasicno". - plus
ekran je mat, 14,1 (1280x800) a ne ono gloss/bright view - veliki plus
tipkovnica je lagana, tipke su dobro razmjestene, narocito one funkcijske
tipke na "pointeru" s cvrste, i ima horizontalni skrol - opet plus
s straznje strane se nalaze 3 usb-a, lan, vga i napajanje,
s lijeve strane je combo dvd, usb i citac kartica (SD/MMC velicine)
s desne strane nema nista
sto se samo konfiguracije tice, tu se nema sto previse rec:
maticna ploči SIS M672 s Pentium Dual Core procesor na 1,73 Ghz, 1 Gb memorije te tvrdi disk od 120 GB.
Graficka je integrirana, ali kako vidim po netu u istom je rangu s "Intel 3100" grafickom (isto integrirana) koja je daleko najrasprostranija....
Wireless nisam isprobao, a jedina "mana" je nedostatak bluetootha, ali kad se uzme da usb bluetooth dongle kosta cca 100kn i nije neki problem.
Nemogu komentirati sto se tice drzanja baterije i njezino zagrijavanje, jer nisam toliku dugo radio, ali prema rijecima kolege, nije jako....
Isto tako nisam vidio/cuo kako se ponasaju ventilatori/hladnjaci pri jakom zagrijavanju, pa nemogu ocjeniti njihovu glasnocu...
E sad ono sto "nas" (gradjevinare) zanima: ( i slicna struka)
Instaliran je bio autocad 2009 - 2D nemoram ni spominjati, to svugdje radi
Sto se tice 3D-a, samo crtanje i kretanje kroz 3D prostor je teklo bez problema, kao i osnovni shade i orbit.
Kako opcenito laptopi nisu namjenjeni za modeliranje/renderiranje, pretpostavljam da nesto "jace" bi lagano kocilo
Ono sto je bitno da se kod 2D crtanja ne pojavljuju "duhovi" (tj. ostaci linija pa ih se morate rjesavati s scrolom) - veliki plus
Isto tako, cesto su govorili da je rezolucija 1280x800 premala za rad u autocadu, ali nekoliko vecih crteza sam radio u stoj rezoluciji i covjek se brzno navikne (iako je vece, naravno i bolje)
Meni osobno ne smeta.
Naravno, sad bi trebalo izvrtiti par program pa testirati brzinu diska, grafike, pa opteretiti procesor maksimalno moguce itd....
Ali ovo sto sam vidio mi se svidja
Narocito cijena, jer u tom smegmentu je zbilja najpovoljniji....
Eto, toliko od mene....