View Single Post
Staro 10.07.2008., 00:06   #1
Bubi2405
Premium
Moj komp

Bubi2405's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Asus M3A78-EH (upozorenje)

naime, osim navedene maticne sam kupio i procesor i rame i grafu...
problem nastaje u 3d igricama, radi bez problema oko pola minute i onda par sekundi padne fps na valjda 1 ! nakon tih par sekundi je opet pola minute ok... i tako stalno...

redom sam provjerio graficku, memoriju, sve sto mi je padalo na pamet... asistirao mi je i nicko (hvala na pomoci)...

na kraju kada smo vec oboje odustali i odlucio sam da cu nositi na analizu u links, odustao sam od toga jer bi cekao barem 10 dana (malo su u guzvi)...

googlajuci malo sam naletio na zanimljivu stranicu:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/...-video-stutter

Citiraj:
10 second stutter, 5 seconds good, repeats until exiting any of the games.
hmmm... zanimljivo... problem kao moj...

Citiraj:
ABIT AN-M2HD LE nvidia Geforce 7050pv MB arrived, installed cpu/ram/video from ASUS board into same case used for ASUS.
Reinstalled XP Pro SP2.
Installed games for testing.
Works great. No stuttering at all.
znaci definitivno je u maticnoj problem... recimo...

Citiraj:
Tried an AMD Athlon X2 dual-core 5000+ (ADO5000DSWOF) 2.6ghz black edition w/1mb x 2 cache 65nm 65w (brisbane) in an attempt to prove my theory, tested, works great, stutter is gone.
AHA! znaci u tom grmu lezi zeko!
stvar je u tome da stariji procesori (90nm) su i vece snage (125W ja mislim) i maticna ne moze isporuciti tu snagu procesoru!

ZAKLJUČAK: oprez pri kupnji ove maticne! tj. kupiti ju samo ako znate da imate procesor na 65nm tehnologiji...

eto, toliko od mene, sutra idem mijenjati ili maticnu ili procesor (radje bi procesor ako mogu, ali ako nece dati onda ide GB maticna umjesto ove)...
javim jos tocne rezultate...

btw. da se usput i pohvalim, jos sam jedan od ponosnih vlasnika nove HD4850 grafe... ali nisam stavio accelero nego vf900
Uzrokovana nedostatkom alkohola!
Bubi2405 je offline   Reply With Quote