Citiraj:
Autor hagal
Prijatelju, nemoj me krivo shvatiti i protumačiti ovo drugačije osim kao dobronamjeran savjet, ali - možda bi trebao otići pregledati vid.
Nisam siguran da je normalno da monitori sa uobičajenim razmakom točaka od 0.26-0.28mm (Samsung SM 223BW: 0.276mm, LG 204WT: 0.258mm) više naprežu oči od Lenova (Lenovo L220x: 0.247mm), što je kod tebe slučaj (ako pretpostavimo da sjediš na normalnoj udaljenosti).
Na faksu i kod prijatelja dosta vremena provedem na 20'' i 22'' monitorima sa 1680x1050 rezolucijom, tako da mislim da je taj moj prijelaz sa 17'' na 22'' ipak donekle ublažen... Kažem ti, nakon dva dana trljanja sljepoočnice i ispijanja andola, jednostavno nisam htio više riskirati...
Sutra kad mi stigne HP LP2465 ću vidjeti da li će biti problema s privikavanjem na njega (u što čisto sumnjam). No ako ipak bude - onda ćemo zajedno po uputnice i pravac oftalmologu! 
|
Nisi me shvatio. Ne govorim uopće o veličini fonta ili ikona. Govorim o tome da kad se jednom navikneš na izgled slova i "ozubljenost" istih na Lenovu - na ostalima to stvara "veći problem sa čitljivošću" mada isti meni kao stvaran problem ni kod jednog ne postoji. To je bila fraza.
Ja vidim vrlo dobro i nemam problema sa kratko/ dalekovidnošću već su mi oči dosta osjetljive na "isijavanje svjetlosti" gdje u mom slučaju Lenovo bere lovorike spram ostalih monitora koje sam posjedovao (po slobodnoj procjeni oko 20 crt-ova i 10 lcdova, a sa još otprilike stotinjak sam imao prilike raditi). Vjeruj mi, problem nije nepovezan sa "čitljivošću" jer kad vidiš desetak svijetlosnih zraka ispred slike na televizoru, nemožeš k.... pročitati.

Tak da dosad na ni jednom monitoru nisam mogao gledati dvd iz kreveta a sa Lenovom mogu.
Kad tome pribrojiš da ja ne vidim gotovo nikakvu bitnu razliku u veličini fontova između njegovih 22" i njegove reze te još dva 22" monitora sa 1680 x 1050 rezom koja stoje na mom stolu tik do njega...
@ Brabus - ja koristim XP, i nemam problema kao ti - u svim programima (najviše cs3 premim i corel x3), sve radi kao vurica i kao što rekoh, zadovoljan sam do neba...