View Single Post
Staro 09.07.2008., 18:25   #11
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Kratko i jasno-nema.U kombinaciji s tečnim azotom naravno
Kratko i jasno - Pogrešno!
P45 je puno bolji za ganjanje FSB-a od Commandosice odnosno P965 ploča. WR drži TPower sa 724MHz FSB-a ako se nevaram a svaka sa istim chipsetom poteže pristojnih 600+MHz out of the box (na zraku) što ćeš teško naći kod Commandosice. Ljudi bi mjenjali po 5-6 istih da bi došli do one koja može više od 600MHz FSB-a. Uz to, procesori koji su se prije jedva natezali na P965 chipsetu da dosegnu visoki FSB na P45 napokon mogu normalno "disat" i pokazat sposobnost novog chipseta kao i njih samih. Jedina prednost P965 chipseta je što postoji Strap Tweaker te nema zajebancije sa GTL vrijednostima što je za P45 neophodno za visoki (650+MHz) FSB.
Isto tako WR za Commandosicu je 665Mhz FSB-an - samo napomena za usporedbu.

Sve u svemu, ovo je napisano da nebi bilo daljnih zavaravanja oko P965 chipseta i svemogućoj Commandosici. Ploča je dobra, no P45 ju gazi a sa samom pomisli na DDR3 (ne na svim) i visoki FSB jos više baca sjenu na stari P965 chipset.

Žile nije bilo namjenjeno konkretno tebi nego općenito tako da ne pomisliš svašta.

Što se tiče E8600 svakako lijepo i mislim da je to tek početak natjecanja za lov na 6.5GHz (kao i početak proizvodnje). A s druge strane, kad je Mile spomenuo i linkao WR za E8500, očekujem i u tom dijelu veće frekve u 8 mjesecu od XOC ekipe (većina već i zna zašto).

Toliko od mene. Pozz!
Bullet1 je offline   Reply With Quote