View Single Post
Staro 09.07.2008., 11:51   #702
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Hm, sve se više pitam postoje li stvarno različite varijante tog monitora... Čitam sad komentare i relativno sam razočaran modelima sa mrtvim pixelima, modelima koji blješte, modelima sa izraženim bandingom i kuhajućim usb hubom.
Svoj sam primjerak dobio među prvima kod nas, i dobio sam model namjenjen prodaji na UK tržištu... Sa njim nemam apsolutno nikakvih problema, i čak razmišljam o nabavci još jednog. Sliku gotovo nije bilo potrebe korigirati, nemam bad pixela, izražen banding ni ne griju mi se uređaji prištekani u hub.
Rado bih napisao nešto pametno ljudima kojima su slova presitna, no jednostavno ne mogu jer to kod mene nije slučaj. Dapače, većih problema sa "čitljivosti" sam imao na Lg 204WT, 20" sa 1680 x 1050 rezom, imam ih još uvijek sa Samsungom 223BW sa istom rezom, na Acerovom laptopu sa 15.4 ekranom, jer mi dosta više zamaraju oči.
Meni je Lenovo došao kao neki preporod, jer sad mogu dulje buljit u ekran bez glavobolja ili peckanja u očima. Jednostavno mi je slika plastičnija, manje blješti i slova nisu nazubljena... Čak mogu čitat titlove na dvd-u sa 4m udaljenosti, dok istu stvar ne mogu bez problema na 72cm telki. Obzirom da nemam odličan vid (imam dosta osjetljive oči na isijavanje svijetlosti), ne mogu se otet dojmu da kada govorite o presitnom fontu i nečitljivosti, govorite o nekom drugom monitoru... Ili da ste sljepi ko` šišmiši. Pogotovo stoga što mi pored Lenova stoji navedeni Sami, Acer sa 15.4 ekranom i HP sa 17" ekranom i 1440 x 900 rezom, i jedini osjetno čitljivije fontove ima HP, no spram Lenova svi imaju nezgodno nazubljene fontove.

A i inače, nikad - ali nikad ne treba kupovati stvari po preporuci ili ih ne kupovati ako se ne sviđaju Fleksu, a da se u istinitost istih tvrdnji niste uvjerili sami. Pohvale ili pokude određenom proizvodu trebaju služiti samo i isključivo kao smjernica kojom se služite samo da bi suzili izbor. Krajnji odabir proizvoda osjetljve prirode, kao što je monitor, morate napraviti sami.

Inače, dečkima koji su sa crt-a prešli na Lenova - obzirom da sam osobno dugo vremena radio na većim crt-ovima, prelazak na lcd bio mi je pomalo "klaustrofobičan" i to je pretpostavljam normalno i zahtjeva određeno vrijeme navikavanja. Pogotovo kod skoka sa male dijagonale i rezolucije na izuzetno veliku rezu na diskutabilnoj dijagonali kao što je slučaj kod Lenova.
Meni je kao prednost odmah legla jedino karakteristika "mirne" slike na lcd-u i sad kad se sjednem za neki crt, doslovno me disanje slike i "mutnost" spram lcd-a tjeraju na povračanje...

Tako da još uvijek ostavljam prostora da su ove nuspojave kod nekih izazvene isključivo pomalo neprirodnim skokom sa 17" crt-a, na 22" lcd i još sa takvom rezom, te da bi iste nuspojave osjetili i da ste se odlučili na 20" ili 22" lcd sa 1680 x 1050 rezom... Zapravo, nadam se...