View Single Post
Staro 08.07.2008., 14:03   #696
hagal
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Evo da se i ja priključim raspravi o Lenovu i dam svoje mišljenje.

S velikim očekivanjima i osmjehom na licu kupio sam ovaj monitor. Kako se u slobodno vrijeme bavim grafičkim dizajnom, kupovao sam ga prvenstveno radi odličnog odnosa uloženo/dobiveno. I stvarno, što se kvalitete izrade i prikaza tiče, nemam ni najmanjih primjedbi. No moram napomeniti da se to sve ipak treba ručno naštimati (brightness na 0, contrast 80 i boje na R=54 / G=48 / B=59) kako bi slika bila odlična.

No koliko god kut gledanja i prikaz boja bili izvanredni, nikako se nisam mogao priviknuti na rezoluciju koja se ipak pokazala kao prevelika za ovu dijagonalu. To je moje mišljenje.
Nakon dva dana rada na njemu (surfanje, photoshop...) redovito me je nakon toga bolila glava, a povećavao sam DPI i igrao se sa ctrl+. No na kraju, mislim da to ipak nema smisla. Dva dana sam se tješio da je to zbog prelaska sa 17'' CRT-a. No budući da nemam ni najmanjih problema s vidom, a moj L220x je srećom došao sa 3 mrtva piksela , nisam htio riskirati i odlučio sam ga zamjeniti, ali ne za novi Lenovo nego za 24'' HP-a, naravno uz moju nadoplatu. Sada čekam LP2465 i nadam se da ću s njim imati više sreće.

Bit ovog posta je da OBAVEZNO provjerite da li vam ova rezolucija odgovara (i ima li bad/dead piksela) prije nego ga kupite. Ako ne možete u trgovini odite kod nekoga tko ga ima! Ako ne možete ni to, onda ga kupite, no očekujte moguće glavobolje i eventualne probleme s vidom. Ja sam se kockao i kupio ga na ćoravo misleći:,,Ma neće mi smetat tolika rezolucija'' i na kraju imao sreće sa mrtvim pikselima pa sam ga mogao zamijeniti.

hagal je offline   Reply With Quote