Ajde da i ja dam svoje misljenje kao trogodisnji korisnik apple ipoda.
Imam iPod Video (G5) sa 30GB.
Idemo redom. Njegove slusalice sam koristio punih mjesec dana i zamjenio sam ih sa sennheiser MX90 modelom. Razlika je nebo i zemlja. Od definicije visokih tonova do ujednacenog, ne prejakog bassa. Napominjem da su se uz prijasnje ipodove dobivale bolje slusalice nego sto je slucaj danas.
Izdrzljivost. Hmm. Pao mi je 2 puta sa jednog metra visine i bio je dosta puta zakucan u hlacama. Uvijek se nade neki idiot koji po cesti naglo stane pa prikucas ipod u aktovku ili nesto. Nazalost posljedice su se javile nakon 3 godine. Dobio brdo dead pixela na desnoj strani ekrana. Ovo ne pripisujem apple, kolko pripisujem sebi i nespretnosti.
Nadalje imamo dizajn koji je vec kod ipoda tradicionalan i kad se vidi bijela ciglica zna se sto imas u rukama, ali samo da napomenem u Londonu od 90% ljudi sto sam vidio da slusa muziku svi su imali iPod, tako da uopce ga nije fora imati vani, kod nas jos da jer je prilicno nedostupan sa cijenom.
Imao sam prilike slusati sony mp3 playere i moram priznati da sam ostao jako iznenaden kvalitetom slusalice i zvuka, ali su bili losiji od mojeg seta sennheiser i apple, sto je i logicki.
Nadalje mrzim politiku applea da daju strasno malo opreme realno gledajuci ne dobiva se punjac za uredaj od par tisuca kuna sto je meni totalna idiotarija, ali niti drugi proizvodaci vecinom nedaju tako da se nemozemo samo na apple obrusiti (iako mnogi to zele, ali ja smatram apple tvrtkom koja ne radi samo prehebene mp3 uredaje vec i racunala)
I sad zadnja stavka. Ako mislis ludovati na biciklu, a pod to smatram street i dirt jumping, onda se ne kupuje mp3 player za par tisuca kuna!!!! Znas zasto? Jer kao prvo onda nisi koncentriran na glazbu neg na voznju, te ti treba samo nesto za nabrijavati. Druga stvar u tom sportu su jako cesti padovi i padnes li na uredaj od par tisuca kuna biti ce ti zao, vise nego da si pao na nekog kineza od 100-200kn.
Treca stvar i sam sam bio bajker pa znam sto je to street i dirt jumping i znam sto se moze dogoditi ako padnes, a imas nesto od takvih uredaja u depu.
To ti je moje misljenje. I da realno gledajuci 30GB, pa sad i ovih 80GB je previse, jedina zgodna stvar je sto su to jako mali diskovi i stvarno u depu su skoro nevidljivi i dobri su za prenasanje podataka. Ja recimo na informatici samo utaknem USB i mogu igrati GW ili CS direkt sa ipoda.
iTunes je dobar program, ali nista vise od toga. Crashanja ima ako se rade perverzije tipa prebacivanja 100 pjesama u razlicitim folderima sa slicicama i jos neki video. Onda zna doci do crasha. Iako sam ja dozivio do sad samo par crasheva. Nadalje isto imam veliki dio glazbe u FLAC formatu, ali tu glazbu ionako ne slusam na ipodu.
I da, ovo pljuvanje po appleu, dajte ljudi molim vas. Mozete vi lijepo argumentirati i sve to, ali svako od vas svojeg konja hvali. Ja sam do sad s appleom bio jako zadovoljan i imam super dobra iskustva, to sto se kod vas razvija ili zavist ili to sto netko trosi novce to nije moj problem. I mislim da takvi postovi su potpuno bespotrebni. Nitko od vas uopce nije uzeo u obzir da ce tip fucking ludovati na biciklu, ali glavno da serete sve na siroko. Ako ce ludovati nece uzivati u glazbi, u audiofilskim slusalicama i definiciji zvuka, zato mu treba fucking kinez, jer ce pasti i imao ti flash, hard, sony, apple ili nesto trece to puca. Unistit ce ekran ili u krajnjem slucaju ako padne bike sa metalnom pedalom ili guvernalom na mp3 player on puca popola.