Citiraj:
Autor Jelc
Pitanje je koliko to ima smisla.
Budući da je to odavno postala "konzumna elektronika" u današnje vrijeme ti nema druge do cukanja za rukav nekog tko radi u servisu da vidiš koje se serije najviše vraćaju
Da ne pričamo da zajebanti često znaju mnjenjati dobavljače komponenti pa na kraju dobiješ nazivno isto napajanje sa sitnom oznakom rev.02 koje se kompletno razlikuje u kvaliteti od onog kojeg si ti gledao ili testirao...
|
Ja se ne bih složio, jasno je meni na što misliš, ali to kaj se u HG-u samo Neoni vraćaju, ne znači da su ostala napajanja dobra. Mi (PCEksperti ili kako god) smo malo zahtjevnija populacija, i smatram da to kaj se neka napajanja ne reklamiraju - da su odmah dobar izbor.
Za ovo drugo nisam upučen, te ne znam da li je to tako ili ne. Vjerujem na riječ kada su low price PSU u pitanju.
Po meni ima više smisla testirati slabija i jeftinija napajanja, pogotovo kaj za njih ne treba svemirska oprema, već samo malo truda i ne previše znanja. Pogledaj kako se daju preporuke ovdje, Fortron 400PNF uzmi bez ikakvog reviewa (svi se drže onoga da je Coconatu držalo komp on 200W stabilnim), bluestrom ne valja - zašto? Nemam pojma, jer je wolw tako rekao, chieftec je ok ali ne znamo max snagu pa bolje ne.
Potrebna je poduka da reznorazne specifikacije ne znače ništa, niti snaga kaj piše ne napajanju ne mora i najčešće nije točna.
Večinu bi zanimalo kaj je to ripple, koji su negativni utjecaju istoga i zašto su napajanja koja odstupaju od zadanih specifikacija - loša?
Evo, moraš se složiti da mnogo ljudi ima Frontier napajanje, nije bitno koje i sl, kaj misliš da Berenov test tog smeće neće natjerati ljude da se zapitaju jesu li toliko škrti da ne mogu kupiti pošteno napajanje. Baš frontier spominjem jer imam jednog u HTPC i za nepovjerovati je koliki ripple 12V raila, takav da sam ga mogao zabilježiti sa multimetrom od 60kn.
Ne možeš me uvjeriti nikako da takav test najčešćih napajanje ne bi bio pametna ideja, mislim da su prije gluposti testirati napajanja poput zadnjeg, i to bez ikakve opreme. Bez obzira kaj Beren veli, nikakve zaključke da je napajanje dobro se nije moglo izvući iz toga testa, pa pitam se onda koja je svrh istih...možda samo kurčenje kako PCE dobiva vrhunsku opremu na test?
Evo, pogledaj što je
test...Linkani Zeus ima velikih problema, a to sa vašom opremom i načinom testiranja nije moguće otkriti.
Malo sam otišao U OT, valjda nećeš zamjeriti.