View Single Post
Staro 08.07.2008., 01:34   #48
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Isprika na offtopicu, ali kad smo vec usli u raspravu da zavrsimo. Koliko sam shvatio samo se ceka konacna odluka autora topica
Slazem se s vecinom stvari koje si rekao, istina je, iTunesi imaju hrpu mana i glupo rijesenih stvari, ali u usporedbi s softverom kojeg dobijes s drugim MP3 playerima (jel moram spominjat Sonic Stage?) ili nedostatkom bilo kakvog softvera za sync ipak su daleko bolje rjesenje. Alternativa iTunesima hvala bogu ima koliko hoces, a poanta je u tome da je softver na iPodu daleko bolji od samih iTunesa. Niti ja ne koristim iTunes za tagging, sve sredim izvan njih a njih koristim samo kao media library i sync s iPodom... Btw, ak hoces da ti prepoznaju album art onda ga moras integrirati u same MP3-ce, sto ja ionak uvijek radim. Osim toga, puno je pametnije koristiti ID3v2 tagove s iTunesima a ID3v1 pobrisati... Istina je da se ponekad moras hrvati s iTunesima da nesto posloze onak kak hoces, ic zaobilaznim putevima, ali kad to konacno uleti onak kak treba onda znas za slijedeci put. Ja sam npr. dosao do pravog ajmo rec "protokola" za taggiranje MP3-ca prije importa u iTunese tako da sam ripao par CD-ova pomocu iTunesa a onda proucio kako su oni to taggirali... Kad skuzis princip sve dalje ide vrlo lako. Sad ces rec da jebes program koji moras varat da napravi ono sto hoces, i slazem se, Apple bi se bas mogao vise potruditi oko iTunesa, ali moras uzet u obzir da oni imaju neku svoju agendu koju ili mozes prihvatiti ili odustat kompletno.

Npr. vjerojatno neces u blizoj buducnosti vidjeti podrsku za FLAC u iTunesima jer Apple zeli da za lossless format koristis njihov vlastiti Apple lossless. Podjednako je dobar kao i FLAC ali nije otvoreni standard, jbg... Ista stvar s videom, ne zele podrzavati divx i xvid i jednostavno te tjeraju da sve konvertiras, sto je opet zajebancija, ali opet, jasno mi je zasto to rade (ipak im je glavni izvor zarade sto se iPoda tice iTunes store)... Te stvari ili prihvatis i uzivas u ostalome sto je dobro ili jednostavno odjebes iPod i Apple kompletno i zafrkavas se sa 1000 drugih gluposti od 1000 drugih proizvodjaca. Nema savrsenih gadgeta, svi imaju neke mane. Samo moras izabrati s kojim manama mozes zivjeti a s kojima ne mozes. A Apple, koliko god su zajebani na svoj nacin, ipak rade vrlo lijepe i kvalitetne uredjaje koje ti je jednako gust gledat koliko i koristit. Npr. s iPod Touch-om i iPhone-om su (opet) ostavili ostale u prasini... Evo, Sony konacno izbaci dobar MP3 player usporediv s iPod classicom, a Apple vec ima proizvod koji ga sisa za 3 koplja... I sto sad? Zato kazem, ak covjek ima para nek si uzme iPod Touch i stvarno nece pozaliti, najbolji MP3 player na trzistu, bez daljnjeg.
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote