Citiraj:
Autor Dr.Gonzo
E jeb... ga, sto ljudi sto cudi, sto zena dvjesto sisa, mislim, evo meni je jako bitno da su mi tagovi sredjeni, da imam artwork za albume, da su sve mp3-ce najmanje 256 vbr kvalitete, itd... Mislim, netko ce rec da sam picajzla, al zapravo je to ko, sta ja znam, skupljanje markica ili kovanica, ili dvd-a ili bilo ceg drugog. Ak vec nesto radis onda to radi kak se spada. Ak vec nesto skupljam, kao npr. muziku onda zelim da to bude maksimalno sredjeno tak da kad nesto trazim ili zelim nekome snimiti ili pokazati da to bude prezentirano na najbolji moguci nacin, a ne da mi pola mp3-ca ima tagove, pola nema, pola muzike je u MP3 64 kbps cbr, a pola u nekom .wma formatu ili nesto gore...
Je zajebano sredit par desetaka gigabajta na pocetku, al s pravim alatom i to ide brzo, a nakon toga je jednostavno istu metodu primjeniti na svu novu muziku koju dodajes u svoju biblioteku, a korist je visestruka. Em ti je lako sve nac, em mozes raditi smart playliste (bar kod iPoda) gdje po razlicitim parametrima slazes glazbu, em sve izgleda super i profesionalno, mislim, neke ljude (npr. mene) to veseli. Mislim da je to istina i za vecinu iskrenih audiofila... A ak je tebi samo bitno nabacit parsto mp3-ca koje si onak zbrda zdola izabrao na player, upalit i nek lupa shuffle onda ti ionak iPod ne treba (bar nista vise od iPod shuffle-a). Ali ako su ti ove stvari ipak bitne onda IMHO nema bolje platforme od iPoda za tako nesto, sve je prva liga, od hardvera do softverske prezentacije.
|
Ovako, ako netko ima poslozenu kolekciju mislim da sam to onda ja. Tako da nema govora o bacanju par stotina empetrica u player.
Da ne pricam napamet instalirao sam iTunes i to je islo nekako ovako.
Prva stvar koja me zacudila je velicina instalacijskog filea od 54 mb, recimo media monkey koji mu je konkurencija ima 6 mb (iTunes 70mb instaliran, MediaMonkey 35mb). Ali ajde to i nije tako bitno, jedino je malo neugodno sto iTunes zahtijeva i instalaciju quicktimea.
Tijekom instalacije se javljaju 3 aplikacije koje se zele podizati zajedno sa windowsima sto naravno odbijam. Prije pokretanja iTunesa u pozadini su nakon instalacije pokrenute cak 3 nove aplikacije:
-ipodservice - 4mb
-ituneshelper - 9mb
-mdnsresponder 3.5mb
nakon pokretanja itunesa dodaju se jos 3
applemobiledeviceservice.exe - 2.984mb
itunes - 52.3mb
appledevicemobilehelper - 12mb
Odmah po pokretanju iTunes bez pitanja pocinje skenirati neki folder (kasnije utvrdjeno mymusic) sto zaustavljam. Unaprijed sam kopirao dio muzike poseban folder i importam folder u library ali nista se ne dogadja.
Problem je naravno sto je rijec o FLAC fileovima. Trazim po googleu rjesenja, ali rjesenje ne postoji i nije moguce slusati FLAC preko iTunesa na windozama. IMHO veliki minus jer FLAC je danas standard.
Umjesto FLAC-ova importam folder sa mp3icama. I sad gledam kakve su opcije tagiranja - apsolutno nikakve osim rucnog nacina.

OK gledam dalje postoji li neki nacin za organizaciju foldera prema tagovima - ne postoji.
Probam naci artwork - kaze da se moram registrirati na iTunes store. Ok, registriram se tamo, ulogiram se, trazim artwork a on kaze ""
This Apple ID has not yet been used with the iTunes Store" i od tamo ne mogu nigdje.
Gledam ima li negdje opcija da prikaze covere sa harda - nema.
Uopce ne znam cemu tolika strka oko iTunesa, pa i Winamp je 15 puta bogatiji opcijama. Moram reci da sam ocekivao vise.
Ovaj "iTunes" je ipak bolji za 2 koplja.
Isprika na offtopicu, ali kad smo vec usli u raspravu da zavrsimo. Koliko sam shvatio samo se ceka konacna odluka autora topica