View Single Post
Staro 07.07.2008., 23:52   #83
kreso7
Premium
Moj komp

kreso7's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ma sve je to preskupo.
Eee 901 i Wind su ~3500kn za što se može nabaviti pristojni "normalni" laptop.
Subnotebookovi su cijenom otisli jako daleko u odnosu na izvorni $200 koncept. Ali opet su najbolje alternative skupim 12" prijenosnicima i cijeloj kompaniji jos skupljih tableta.
Recimo, ja ni ne razmisljam o opcijama poput "pravog" laptopa kojeg mogu dobiti za lovu, to mi je neupotrebljivo. Nemam namjeru hodati uokolo sa torbom na ledjima i jos jednom na ramenu. Imam desktop za zahtjevnije stvari, posto ne studiram daleko, ne treba mi desktop replacement laptop.

Zato su mi EEE i Wind jedine opcije, posto ce cijenom kod nas biti ravnopravni, svodi se na karakteristike. Eto, da budem u potpunosti on topic, par razmisljanja:

Glavne razlike izmedju EEE-ja i Winda su disk i baterija. Eventualno displej Ostalo su finese. EEE ima SSD koji za mene nije bolja opcija od HDD-a. Na stranu sve prednosti, radije cu "riskirati" sa HDD-ovim pomicnim dijelovima nego zrtvovati tri puta manje prostora. Baterija je najveci problem Winda, iako je dva i pol sata za laptop pristojna brojka. EEE-ovih 5h+ zvuci super, ali... Ima manji displej, meni nedovoljnih 16/20GB prostora i najvaznije, nema ga kod nas na trzistu, dok se Wind vec poceo pojavljivati .

I lol, sad postoje, ili ce postojati (iskljucujuci staru seriju 700) 900, 901, 903, 904, 905, 1000, 1000H, plus razni EEE Boxevi, multipraktik uredjaji i slicno... U silnoj paleti nije ni cudno da su se zabrojali i izostavili 902 Navodno je u jednom od ovih novih 903/4/5 Celeron procesor. WTF? Cemu taj rasipnik umjesto ionako jeftinog Atoma? Usteda je vjerojatno zanemariva.

Zadnje izmijenjeno od: kreso7. 08.07.2008. u 00:25.
kreso7 je offline   Reply With Quote