E jeb... ga, sto ljudi sto cudi, sto zena dvjesto sisa, mislim, evo meni je jako bitno da su mi tagovi sredjeni, da imam artwork za albume, da su sve mp3-ce najmanje 256 vbr kvalitete, itd... Mislim, netko ce rec da sam picajzla, al zapravo je to ko, sta ja znam, skupljanje markica ili kovanica, ili dvd-a ili bilo ceg drugog. Ak vec nesto radis onda to radi kak se spada. Ak vec nesto skupljam, kao npr. muziku onda zelim da to bude maksimalno sredjeno tak da kad nesto trazim ili zelim nekome snimiti ili pokazati da to bude prezentirano na najbolji moguci nacin, a ne da mi pola mp3-ca ima tagove, pola nema, pola muzike je u MP3 64 kbps cbr, a pola u nekom .wma formatu ili nesto gore...
Je zajebano sredit par desetaka gigabajta na pocetku, al s pravim alatom i to ide brzo, a nakon toga je jednostavno istu metodu primjeniti na svu novu muziku koju dodajes u svoju biblioteku, a korist je visestruka. Em ti je lako sve nac, em mozes raditi smart playliste (bar kod iPoda) gdje po razlicitim parametrima slazes glazbu, em sve izgleda super i profesionalno, mislim, neke ljude (npr. mene) to veseli. Mislim da je to istina i za vecinu iskrenih audiofila... A ak je tebi samo bitno nabacit parsto mp3-ca koje si onak zbrda zdola izabrao na player, upalit i nek lupa shuffle onda ti ionak iPod ne treba (bar nista vise od iPod shuffle-a). Ali ako su ti ove stvari ipak bitne onda IMHO nema bolje platforme od iPoda za tako nesto, sve je prva liga, od hardvera do softverske prezentacije.