Citiraj:
Autor m4dm4n
Možeš li reći otkuda ti vučeš te cijene za proizvode koji još nisu u Hrvatskoj.
ASUS eee 901 je koštao 599$ , i nakon što se pojavio 904 model, 901 je pojeftinio 60$ .
Uzmemo li u obzir srednji tečaj dolara od 1$ = 4.6 kn dođemo do cifre da je 540$ = 2484 kn . Nadalje, dodajte carinu i pdv i što god hoćete, ali jednostavno nemre to koštati više od 3000kn (mislim,može, ali to smo mi Hrvati samo sposobni) . Osim ako imaš neku drugu računicu ?
Asus 700 košta cca 2200 kn, tak da , do 3000 kn ja mislim da je realna cijena 901 serije.
|
Ideš krivom pretpostavkom u startu.
$1 USD = 1€ u EU = 7.3kn u nas.
Što znači da EEE 901 u EU trenutno košta ~470-500€ kao i MSI Wind tj. Medion Akoya što možeš provjeriti na ebay.de
U nas cijena definitivno
neće biti niža što znači da će početna cijena za oba 2 modela biti
barem 3500kn.
Asus EEE 700 košta cca. 2000kn što je fer cijena za tu vrstu računala i čovjek bi očekiva da će povećanjem prodaje i razvojem tehnike cijena hardvera samo padati (kao što je slučaj s ostalim laptopima i PC komponentama čija je cijena pala za 50%-ak posto unazad zadnjih godinu-dvije), no cijena ovih ultrakompakata se
povećala skoro duplo što je čista marža/porez na budale jer izrada takvog laptopa ne košta ništa (vrlo vjerojatno ispod 100€).