View Single Post
Staro 07.07.2008., 09:53   #26
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Što se tiče PPPoE, sigurno da je elegantnije da Thomson to radi, ali valjda u ovoj konfiguraciji to može Buffalo, ne znam. Moja konfiguracija je ovakva: imam Buffalo WHR 54 HP spojen preko WAN porta na Optimin Huawei modem, koji može biti i router, ali sada radi u bridge modu, što znači da koristim samo ADSL2 modem funkcionalnost. Jedno sam vrijeme, dok sam bio na T-Com-u koristio Buffalo + Siemens SE515. Buffala sam isto spojio preko WAN porta na Siemensa, kod kojega sam disejblao skoro svaku funkcionalnost, tj. koristio sam ga kao modem. U oba slučaja PPPoE spajanje radi Buffalo. Isto tako sam probao jednom sa Buffalom i Siemensom napraviti wireless ethernet bridge konekciju između njih, te mi je Siemens trebao biti ono što je tebi sada Thompson (DHCP server i da radi PPPoE). Kada sam sa Siemensom skenirao wireless mreže, normalno sam vidio signal Buffala. No, nisam uspio napraviti WET jer nisam znao da treba staviti novi firmware na Buffala.

WEP enkripcija je crackirana, te sigurno bilo tko uloži malo truda ti može upasti u mrežu. WPA enkripcija je ispravila mane WEP-a, te je potpuno sigurna, samo ti treba dobra šifra. Što se tiče brzine wireless lan-a, kod mene je ona 24 mbit/s (znači megabita, tj. 3 megabajta u sekundi). Izmjeri brzinu samo sa Buffalom uključenim, jer ovo nije nikakva brzina.

Dakle, teoretski bi trebao samo slijediti korake na onoj slici od Linksysa koju si uploadao, tj. napraviti onako kako sam napisao u prethodnom postu. No, kako sam kažeš, tada je problem što Thomson ne vidi wireless signal Buffala, što je čudno. Probaj ga zamijeniti. I još nešto; pa valjda je Thomson wireless router + modem, tj. trebao bi raditi PPPoE konekciju - ne znam zašto ti govore u Iskonu da se spajaš preko PPPoE sa svojeg kompjutera.

EDIT: Tek sam sad vidio post od Nikky-a. Stvarno je glupo šta skrivaju opcije, zato preferiram Optimu ili T-Com.
Dodos je offline   Reply With Quote