Citiraj:
Autor Dodos
Po screeshotovima, mislim da si nekoliko stvari krivo napravio. Thomson jedini treba raditi PPPoE konekciju i DHCP. Te stvari na Buffalu nemoj koristiti. U Tomato firmware-u trebaš koristiti WET (wireless ethernet bridge mod)
Wireless Ethernet Bridge (WET) = connect router to an Access Point for entire subnet for hardwired clients, no other wireless connections (STA, WET or WDS) are allowed... typically used to give wireless network access to multiple hardwired devices
Znači, u Thomsona trebaš upisati PPPoE podatke i on te treba spajati na Internet, a ne Buffalo. Thomson isto treba imati uključen DHCP server, Buffalo ne.
|
e sad, probavo sam ja WET konekciju no to nije išlo... nije htjelo nikako proradit jerbo Speedtouch nije vidio Buffala u onom svom "scan for WDS enabled accesspoint". zbog toga je jedino proradio ovaj "accespoint+WDS mode"...
Što se tiče PPPoE-a na Speedtouchu, tamo nisam vidio opcije kao u Buffalo-u za mogućnost automatskog upisivanja. Štoviše, sam Iskon u svojim instrukcijama nalaže da se PPPoE konekcija kreira na računalu... zbog toga sam mislio da Buffalo proba preuzet tu mogućnost jer em je bogatiji s opcijama em je skoro pa svejedno gdje je od njih dvoje PPPoE konekcija jer se iovako samo Buffalo spaja na ST-a, te kad bi Buffalo ima u sebi PPPoE i spoj na net, svi uređaji na Buffalu bi ga imali automatski, jednako kao i da je PPPoE na ST-u... mislim, tak se barem meni čini, ili?
Citiraj:
Autor Dodos
IP adrese oba routera su dobre, kao i wireless postavke (kanal, SSID, enkripcija). U Windowsima TCP/IP postavke možeš postaviti na automatic, no ako ne želiš, ostavi kako je u screenshotu, samo dodaj DNS server adresu istu kao adresu od Gateway-a.
|
e tu u windows TCP/IP postavkama je bila caka. S ovakvom konfiguracijom, ako bih stavio automatski, nebih se mogao spojiti na ruter. Tek sa fixnim postavkama sam uspio se spajat. Inače, automatski sam se mogao spajat kad su postavke u Buffalu bile "tvorničke" (i nakon tomato fleshanja, kad su bile na defaultu). no čim sam počeo ovako upisivat u Buffala fixne IP adrese, morao sam i u TCP/IPu upisat fixnu da se prepoznaju...
no taj problem sam bio primjetio i kod vulgaris LAN-a između samo dva računala (bez rutera između njih): ako bih jednome dao fixnu adresu a drugome ne, obično se nebih mogao spojit međusobno. Ima li objašnjenje zašto?
Citiraj:
Autor Dodos
Što se tiče enkripcije, jedino je WPA enkripcija sigurna, no nju u ovakvoj konfiguraciji vjerojatno ne možeš uključiti. WEP je vjerojatno jedino što ti preostaje.
|
nda...
ne kužim se u enkripcije, pa ti vjerujemda je tako... mada se meni i ovaj WEP čini ok; mislim, nije da se može netko "slučajno" okačit kao kad je mreža bez ikakve zaštite...
I da, primjetio sam jednu nuspojavu:
U ovakvoj konfiguraciji, LAN preko Buffala funkcionira jako sporo. Bio sam probao prebacivat neek filmove s jednom kompa na druki, koji su oba spojeni kabelom preko Buffala i dobivao sam brzinu od cca 8mbit/sec... neka ideja zašto?