nadam se da necu zapocet nikakve nepotrebne prepirke medju članovima, cisto postavljam ovaj post da svi naucim/naucimo neke stvari...
jučer mi je dosao ultra 120 extreme, sa jako dobrom povrsinom tako da cu zasad obustaviti Lapping! ... sve do sad sam imao moze se rec default voltazu na 3.2 ghz. gdje su na stock cooleru IDLE tempe bile oko 43 stepena, ali sa ovom bebom ne prelazi 34 na IDLE! medjutim kad sam malo sinoc zadao ga, vidio sam da mu treba dosta struje kad se ide preko toga, iako je G0 stepping
npr za 3.6 gledam nekima moze manje od 1.45v nekima treba i vise od 1.55v ... a taj NEsretnik sam ja izgleda. naime, koristim vec provjereni trenutni clock kao pocetni. memu sam spustio na najnize (800) mhz cisto da vidim procy gdje ce...
spustio multy na x8 i nafrljio fsb, dodao malo FSB voltaze +0,15v i mch +0,300v...i 1.55v za cpu, sve radi ok, odem u vistu x64 pokrenem ovaj novi prime koji bukvalno podera cetverojezgrene procove! izaberem u primeu small ftt, za max testiranje i grijanje proca, i nakon 20 sec se resetuje! a pri tom tempe ne prelaze 60 na full load-u ... opet kontam hajde treba mu struje, ali mi se bas i ne ide preko 1.55 za 24/7 rad!
jel ko imao ovakav problem? ...