Ja sam osobno imao nekoliko ATI i nekoliko NVIDIA kartica. Uvijek sam se držao one "kupi najbolju stvar za novce koje si spreman potrošiti u datom trenutku, nebitno kako se stvar zove". Svaka je u svoje vrijeme bila vrlo dobra kartica, no problemi koje sam imao sa ATI karticama su mi prevršili svaku mjeru. Od restartanja kompa, pa običnog smrzavanja, da ne spominjem koliko je bilo oni GPU recoverya... sa nvidiom takvih stvari gotovo da i nije bilo, koju god sam imao radila je gotovo besprijekorno i na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko mi se puta ukupno komp zblesiro.
Neznam, možda sam ja jednostavno pehist sa ATI-jem, ali moji živci vrijede više od 500 kn razlike, nisam ih ponovno spreman riskirati.
Pročitam povremeno temu na ATI podforumu o 4800 seriji, svi su bili strašno ushićeni i veseli, a onda kada su se počele kartice stavljat u kompove došli su i prvi problemi... i to ne jedan. Jednom ne radi ovo, drugom ono... pa su onda došli i savjeti "pa nisi trebao odma kupit, trebalo je malo pričekat koji review, pričekat nove drivere..." Jebi ti to, ja sam svoju sadašnju 8800gt piknuo čim je izašla i od prvog dana do ovog trenutka radi ko beba. Neznam... odjednom mi ta razlika u cijeni izgleda vrlo nebitna.