Preduhitrio sam: RADI POLOVNO!
NO, postoji nekakav problem . Naime, smeće od Speedtoucha se voli diskonektirat randomizirano iz wireless mreže i koliko sam doznao, bilo je takvih slučajva po forumima. Sve u svemu, nakon što se diskonekto i opet konekto nastao je problem da se on i Buffalo više ne žele vidjet tj. komunicirat skupa te mi tako niti PPPoE veza se nemože uspostavit... sve u svemu, ljut ko pas sam otišo od kuće drugim poslom i evo, vratio se nakon 5 sati, upalio komp i sve opet radi... no pretpostavljam do idućeg pucanja Speedtoucha. Zvao sam iskonovu SL za korisnike i rekli su da će mi se javit u ponedeljak tehničar i to vjerojatno da mi promijeni modem (jer ako se spojim s LAN kabelom na njega, sve radi super)
Čisto par detalja koje bi mi možda mogli pomoć riješit:
Iako sam Buffalu podesito PPPoE podatke, nije mi se želio spajat na internet te sam morao svejedno napraviti New connection PPPoE koji moram ručno pokretati sa PCja. Jel se to može nekako automatski podesit Buffalu da on ima te podatke u sebi i kako?
IP adrese koje sam upisivao su poprilično stvar sreće, manje znanja: iako se donekle kužim u riktanje LAN-a, većina pojmova su mi strani iako otprilike znam što im trebam upisati. Stoga, možda postoje i bolje "brojke" za te IP adrese. Ja sam upisao ove i one rade!
Optimizacija tutorijala je poželjna! Naime, ja nemam pojma o sigurnosti WLAN-a i ovaj WEP što sam dobio sa Speedtouchem mi je doseg sigurnosti. Ako je tko upoznat kako bi se moglo sve ovo "pojačat", molio bih da se oglasi! -->
Evo postupak:
Ideja što bi se trebalo postić je ovakva kao na slici:
Postupak:
1. Flesha se Buffalo WHR-G54S sa tomato firmware-om
2. Prema uputstvima od tomato firmware-a, nakon fleshanja IP od Buffala će biti 192.168.1.1 te login i pass: "admin"
3. Defaultni IP od Speedtoucha je 192.168.5.1 i njega se ne mijenja i on je osnovica za daljnje podešavanje
4. Spojiti se na Buffala i otići na: Basic -> Network i upisati kao na screenshotovima:

Dolje pod MAC adresu upišete MAC od Speedtouch-a
bitno je da je SSID IDENTIČAN SSID-u od Speedtouch-a. Kao što vidite, moj se zove MultiMulac, te sam tako nazvao i Buffala
Nakon upisivanja stisnuti "save"!
5. Spojiti se sa Speedtouchem i podesiti kao na slikama:

Kad ste sve upisali, odite dolje na "view WDS configuration"

Na ovom screenu morate odabrati dolje opciju "scan for wireless accespoint"
Nakon toga ćete vidjet svog Buffala pod njegovim SSID imenom i kanalom (koji mora biti isti kao i od Speedtoucha). Stavite im kvačice kao na slici
6. Na PCju koji je spojen sa kabelom na Buffala, upisao sam slijedeće:
7. Na PCju napravite PPPoE konekciju sa podatcima od Carneta i spojite se.
I TO JE TO!
NO, postoji nekakav problem . Naime, smeće od Speedtoucha se voli diskonektirat randomizirano iz wireless mreže i koliko sam doznao, bilo je takvih slučajva po forumima. Sve u svemu, nakon što se diskonekto i opet konekto nastao je problem da se on i Buffalo više ne žele vidjet tj. komunicirat skupa te mi tako niti PPPoE veza se nemože uspostavit... sve u svemu, ljut ko pas sam otišo od kuće drugim poslom i evo, vratio se nakon 5 sati, upalio komp i sve opet radi... no pretpostavljam do idućeg pucanja Speedtoucha. Zvao sam iskonovu SL za korisnike i rekli su da će mi se javit u ponedeljak tehničar i to vjerojatno da mi promijeni modem (jer ako se spojim s LAN kabelom na njega, sve radi super)
Čisto par detalja koje bi mi možda mogli pomoć riješit:
Iako sam Buffalu podesito PPPoE podatke, nije mi se želio spajat na internet te sam morao svejedno napraviti New connection PPPoE koji moram ručno pokretati sa PCja. Jel se to može nekako automatski podesit Buffalu da on ima te podatke u sebi i kako?
IP adrese koje sam upisivao su poprilično stvar sreće, manje znanja: iako se donekle kužim u riktanje LAN-a, većina pojmova su mi strani iako otprilike znam što im trebam upisati. Stoga, možda postoje i bolje "brojke" za te IP adrese. Ja sam upisao ove i one rade!
Optimizacija tutorijala je poželjna! Naime, ja nemam pojma o sigurnosti WLAN-a i ovaj WEP što sam dobio sa Speedtouchem mi je doseg sigurnosti. Ako je tko upoznat kako bi se moglo sve ovo "pojačat", molio bih da se oglasi!
|