Citiraj:
Autor WeD@
p.s. @gog jesi siguran ako kupis nesto u optimum a ili protisa preko neta da mozes poslje poslat nazad ? aj provjeri pa javi ovde, jako me zanima...
|
Hm, ne znam zašto da ti ja provjeravam, ako tebe zanima, no evo:
Zakon o zaštiti potrošača od 13. srpnja 2007. -
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2485.htm
Citiraj:
Pravo na raskid ugovora
Članak 45.
(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.
|
To jest, ne moraš niti imati mrtve piksele na monitoru, može ga vratiti bez ikakvog razloga i objašnjenja.
A evo i detalja o tome što je točno ugovor sklopljen na daljinu.
Citiraj:
Glava VII.
UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU
Pojam ugovora sklopljenog na daljinu
Članak 36.
Ugovor na daljinu je ugovor sklopljen između trgovca i potrošača u okviru organizirane prodaje proizvoda ili organiziranog obavljanja usluga trgovca koji za potrebe sklapanja takvih ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.
Sredstva daljinske komunikacije
Članak 37.
(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.
(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks uređaj, televizija i elektronička pošta.
|
Ja u Optimumu nisam kupio monitor koji je bio par stotina kuna jeftiniji kod njih iz razloga što ne pružaju mogućnos provjere monitora prije kupovine. Ja sam svoje napravio, a tržište je to koje će pokazati zaslužuju li takve trgovine opstati ili ne.
Informiraj se o svojim pravima, ostavljaj novce onome za koga misliš da ih zaslužuje i ne moje se živcirati oko gluposti