Citiraj:
Autor McG
Nećeš ATi, ali bi možda kupil HD 4870, a općenito se nadaš da ti svi preporuče GTX 200 modela.
Pa kupi onda novog GTXa i voljno. Kaj se tiče toga kolko bude te kartica trajala, to ovisi o tebi, tvojim afinitetima i igrama koje dolaze u sljedećih tri godine.
|
Nije da necu ATI... Zapravo sam malo neodlucan... Jer na forumu ga bas i ne hvale... Ali ako bih uzimao, uzeo bih HD4870 kad izadje... Mada cisto sumnjam da ce ga biti u ponudi...
Inace, recimo da bih volio da se u sljedece 2 godine na njoj mogu vrtiti i najzahtjevnije igre na nekim medium/high postavkama...
a)Po mom misljenju nema potrebe da idem na HD4850 iz ovih razloga:
Nije neka razlika izmedju 9600GT i HD4850... Jeste nekakva, ali mozda ipak nedovoljna da prelazim sa 9600 na 4850 jer bi ATI-ja duze cekao... Jos moram nadoplatiti
b) Ne pada mi na pamet sa 9x00 serije ici na staru 8x00 seriju
Ali opet 9800GTX se negdje bolje pokazala nego GTX260... Siguran sam da bi tvornicki OC-ana verrzija 9800GTX bila jos bolja....
Ali opet to je preskupo i nije bas neka investicija za buducnost...
Nego, znate sta cu vam reci.... Ja veze nemam sta zelim, ustvari, mjenjam misljenje svakih 20 minuta... Ne znam sta da uradim...
mada ce, mozda, kao posljedica moje neodlucnosti biti vracanje 9600GT u moj computer...