View Single Post
Staro 05.07.2008., 19:11   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja imam dvije na sistemskom disku "sistem + programi" i "igre + storage" (dio podataka imam i drugi disk za storage a bit će ih još) na kojem je my documents i dio programa koji se ne reinstaliraju da bi radili...

Tako radim već godinama i mislim da je to najbolji koncept, imaš dosta mjesta i za igre i za fajlove, ako ti uzmanjka mjesta za neku igru obrišeš/spržiš nepotrebno ako ti uzmanjka mjesta za podatke - deinstaliraš nešto što ne igraš, ako se stavlja dedicated particija samo za igre imaš šansu da recimo postane pretjesna ili pak da većinu vremena zjapi prazna a tebi baš treba mjesta za neke podatke i opet to više nije dedicated...

IMHO 2 particije su za sistemski disk (sa 1 OSom) najbolji izbor (mala sistemska s osnovnim programima + velika za ostalo) jer daju fleksibilnost a ujedno i opciju da se napravi image sustava (primarne) na sekundarnoj i ima ga se pri ruci...

Edit:
Inače moj setup je 40GB sistem + programi i ostalo za igre + deponija...
Prije je bilo manje za sistem ali sam radi Viste povećao, je gledam ovako - nakon instalacije onoga kaj koristiš mora biti mjesta za rad sa prosječnim DL DVD imageom na C disku (radi pakiranja i raspakiranja ili rezanja sa hjsplitom iz i u RAR/ZIP) dakle 2x9GB praznoga u "rezervi" više od toga mi netreba i to taman pada sa ovim imam oko 21-22GB praznoga kad nema ničega "suvišnog" na disku...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 06.07.2008. u 07:53.
yedwy je offline