View Single Post
Staro 05.07.2008., 19:00   #3
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Dodos Pregled postova
Ja imam Buffalo WHR HP 54 i nemam problema sa lozinkom; probaj upgradeati firmware. Pretpostavljam da se sa ST-om spajaš na Internet (znači da on radi PPPoE).
je, ST je adsl modem i router. on je spojen na internet
Citiraj:
Autor Dodos Pregled postova
a) ST treba imati uključen DHCP, a Buffalo ne. Buffala moraš u tom slučaju koristiti kao običan access point, a IP adrese će dodjeljivati ST.
b) U DHCP postavkama (lan konfig) Buffala upiši mu adresu npr. 192.168.1.2 (ako je ST 192.168.1.1) i Subnetmask 255.255.255.0 Da li routere spajaš preko LAN portova? Nemoj Buffala spojiti na ST preko WAN porta.
e tu leži caka: uspio sam ja nać riješenje što trebam kojem upisat, pa čak i iz Buffalovog manula sam išao korak po korak, ali tih opcija tamo jednostavno nema! Nemam pojma di se nalazi ukucavanje IPja pogotovo na ST-u... ono, il su ovi iz iskona sve sakrili u njihovom brandiranom firmweru il tog inače nema. najbolje kaj sam našao je pronalaženje preko WDS-a i to sam čak uspio da ST vidi Buffala i da Buffalo prihvatio ST kao bridge conecction preko WDS-a. ali mi svejedno net ne radi i iskreno nevidim nit načina za provjerit jel oni dvooje uistinu komuniciraju il su eto, napisali da imaju WDS konekciju ali ju ne održavaju...

i ne spajam prek kabela Buffalo i ST. u tome je caka, da se njih dvoje jedino trebaju vidjet prek WLAN-a jer mi je problem provuć toliko kabela. već bi ja to riješio da je žična veza, no ovaj wireless mi je poprilično novo područje a ruteri još novije
gesaugen je offline   Reply With Quote