Ako mislis da iPod ne posjeduje kvalitetu zvuka i dugotrajnost baterije varas se. iPod ima ugradjene jako kvalitetne audio komponente tako da s dobrim sluskama dobivas vrhunski zvuk (naravno, koliko je to moguce s obzirom na mp3 format). To sto se isporucuje s vrlo prosjecnim slusalicama je naravno drugi par rukava, ali slusalice je najlakse zamijeniti, dapace, mislim da svaki iole ozbiljniji ljubitelj glazbe u svojem posjedu vec ima par stvarno dobrih slusalica.
Trajanje baterije je u novim iPodovima znacajno poboljsano, tak da iPod classic ima trajanje baterije od 30 sati za glazbu i 5 sati za video (80 gb verzija) i 40/7 (160gb verzija), a neovisni testovi pokazuju da u vecini slucajeva i premasuje tu procjenu (Apple se u proslosti opekao s nerealnim sluzbenim podacima o trajanju baterija pa sad pusu i na hladno, odnosno navode najkrace ocekivano trajanje baterije umjesto najduzeg). Sony mozda ima bolje od toga, nisam siguran, ali iskreno, jos mi se nije dogodilo da mi iPodu istekne baterija tak da me to uopce ne zabrinjava.