View Single Post
Staro 05.07.2008., 15:08   #379
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ne znam jel se ovo odnosi samo na PC igre ili opcenito, ali tesko mi je govoriti o jednoj najboljoj. Cak mi je tesko reci i jednu najbolju po zanru, jerbo sam odigrao doslovno i bez ikakvog pretjerivanja na stotine, i stotine igara tokom zivota, i to bas ODigrao, dakle zavrsio, a mnoge i vise puta. Od 2, kao sto su neke malo duze tipa Final Fantasy VII, VIII, X, pa i do 10-ak puta neke "krace" igre kao sto su (svojevremeno bili) npr Dino Crisis 2, Resident Evil 3, RE4... A o starim igrama sa NES-a, SNES-a i ostalih konzola iz tog vremena da ne govorim. Megmana 4 ako nisam zavrsio do danas 29-ak puta, nisma nijednom

Ali ajde da probam neke najbolje spomenuti po nekim (kvazi)zanrovima:

RPG:
Gothic, Gothic 2 (Piranha Bytes, PC); FF serijal (Squaresoft, Square-Enix, PS, PS2, DS); Diablo 1 i 2 (PC); Vagrant Story (PS); Zelda II:Adventures of Link (Nintendo, NES); Gargoyle's Quest 2 (Capcom, NES), Alundra (?, PS)...

Strategije (i real, i non real time):
Starcraft (Blizzard, PC); Ground Control II (Sierra, PC); Front Mission 3 (Squaresoft, PS); Civilization 3 (???, PS); Fire Emblem:Path of Radiance (Intellignet Systems, GCN)...

Avanture (point&click i non p'n'c):
Tomb Rider (Eidos, PS); LoZ: Wind Waker (Nintendo, GCN); Grim Fandango (Lucas Arts, PC); Medievil 1 i 2 (Sony, PS); LoZ: Ocarina of Time (Nintendo, N64); Fahrenheit (???, PC), Primal (Sony, PS2)...

FPS:
Red Faction (Volition, PC); Unreal 2:The Awakening (???Epic???, PC); Metroid Prime 1, 2 (Retro Studios, GCN); Far Cry (Crytek, PC); CoD serijal (infinity ward, PC); Chaser (???, PC); Serious Sam 2 (hehe, domace, PC)...

TPS:
Jedi Knight 2, 3 (Lucas Arts, PC); Gears of War (Epic; PC)...

"voznje":
Gran Turismo 3 (Polyphony, PS2); TOCA 3 WTC (Codemasters, PS); NFS 5 Porsche (???EA???, PC); WRC 3 (Evolution Studios, PS2), Test Drive Unlimited (Eden games, PC); F-Zero GX (???, GCN)...

"horror":
Resident Evil remake (Capcom, GCN); Silent Hill 3 (Konami, PC); Onimusha serijal (Capcom, PS2)...

"Jump'n'run"(Shoot'n'run):
Megaman 2, 4, X, X2, X5, X6 (Capcom, NES, SNES, GCN); Contra serijal (NES, DS); Viewtiful Joe (Capcom, GCN)...

ostale:
Killer 7 (Capcom, GCN), The Suffering (???, PC); Devil May Cry - prvi, jedan jedini! (Capcom, PS2); Castlevania serijal (Konami, NES, SNES, DS); Ace Combat serijal (Namco, PS, PS2); Super Smash Bros Melee (HAL, GCN)...

*u zagradi je proizvodjac, koliko se sjecam, pa prema tome negdje stoje upitnici jer se ne sjecam proizvidjaca, te paltforma na kojoj sam ju ja igrao ili na kojoj mi je najbolja, dakle NE platforma na kojoj postoji jer ih ima i nekih multiplatformskih na popisu, iako malo
**dakle, iako sam ja tu sada stavio jako puno igara, to je jos uvijek nista prema onome koliko sam ih odigrao i koliko ih jos ima dobrih, te iz istog razloga se nazalost sigurno nisma sjetio jos mnogo meni najdrazih, pa mozda cak i nekih boljih od onih koje se nalaze na popisu

EIDIT:
evo, stavka pod ** o cemu sam pricao - zaboravih MGS. Cijeli serijal, iako nazalost jos nisam igrao G.O.T. Patriots, no evo, ovdje mogu izdvojiti najboljeg u serijalu - Snake Eater definitivno

EDIT 2:
Max Payne (Remedy, PC) i..... Giants Citizen Kabuto (Planet Moon, PC) - po meni do danas jedna od naj igara na PC-u uopce, a i sire, genijalan cuspajz pucacine, avanture, strategije, i jednog od naj humora od kad je igara, te God of War, po meni najbolja stvar sto se moze zaigrati na Plejsejšnu 2 pored Gran Turisma i MGS-a. NAJBOLJA!

Zadnje izmijenjeno od: ABuser. 28.07.2008. u 22:59.
ABuser je offline   Reply With Quote