Citiraj:
Autor Denzil
Kak ne shvacas bit venta.. pogle temperature SA njim pa si zamisli onda kakve su bez.
Na koju foru tebi grafa PASIVNO ne prelazi 60 meni nejde u glavu. Daj mi reci cime ju otperecujes? Stavis vrecicu pjeska na nju?
Ili imas cirkulaciju zraka kroz kuciste da boli glava. Opisi malo gdje imas i kakve ventove..mozda nam se razbistri slika.
|
GRID,COD4 i druge razno razne igre,uostalom stavio sam sliku di je grafička opterečena max na 99.99 i bilo je negdje 62-63,ali taj dan je bilo jako sparno.Većinom je max load 60 ili čak niži. Od hlađenja imam 2 sharkoon true blue 120mm venta na bočnoj stranici od kojih se svaki vrti na 600rpm(skoro pa nečujno) i ispuhu 2x80mm isto sharkoon na 900rpm. Tak da ja ne vidim čemu vent,mislim toliko gluposti da je maltene ispada da je 60°C previše,a recimo 8800GTS/GTX su znale i do 100°C u loadu pa se nitko nije bunio
Citiraj:
Autor srale7
meni isto nije jasno kako to ekipa ima grafe (3870 & 8800) na full pasivi?
Ja imam jedan 120 na upuh ispred diskova i jos jedan ispod dvd roma. i iza jedan za ispuh. i mislim da je to solidan propuh s tim da se svi vrte, onako, poprilicno..
Ali kad igram Crysis na ispuhu izlazi zrak temperature otprilike 60 C. jer taj Crysis ubije apsolutno sve u kompu..ne vjerujem da bi bas izdrzala u pasivi..u biti strah me za naponsku regulaciju..jer je gola i nista ne puse po njoj..mislim da ne bi bas dugo pozivila..
|
Pozatvaraj sve nepotrebne rupe i usmjeri zrak da piri preko grafe pa će bit još niže temperature,možeš i poslikat kućište pa ćemo ti domy ili ja reći šta se da napravit da budu temp. niske
Citiraj:
Autor domy_os
Pa i moja ne prelazi 55°C po ovakvoj žegi, a od venta niti imam potrebe niti koristi jer smanji temp za svega par °C tako da samo pravi dodatnu buku.
|
A čuj,kad netko zna složit kućište kak spada onda nema problema sa temperaturama
Citiraj:
Autor srale7
s cim mjerite temperaturu?
|
everest,riva tuner
Citiraj:
Autor Majo
I mene zanima,kak se mjeri s temperature monitoringom od rive tunera????Eto meni 14cm na kartici i 14cm na bocnoj koja prakticki dodiruje stranicu i nakon 2h ati toola u njemu mi pokazuje 52 a accelero mozda je na nekih 30,uglavnom mlak je na dodir????
Nekak mi je to previsoka temp?????
|
Kakve to gluposti pišeš tebi je 52 u loadu previše,neznam ja di si ti bio zadnjih godina ali 52 je i pre dobra temperatura,toliko znaju imat ljudi sa lošijim vodenim hlađenjem

.Tak da nemaš brige.I nemorate se brinit za te regulatore jer kao što rekoh ako se zrak usmjeri kak spada onda nema brige,meni jedan bočni 120mm piri jedva malo po HD3870 ali onak dovoljno da se fino hladi,dok drugi uopće ne piri po grafi nego po memoriji,ploči i procu.