View Single Post
Staro 04.07.2008., 19:12   #13
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ako ti grom grune imaš peh, kupiš drugo napjanje (ili ako stvarno nemaš sreće drugi komp) prenaponska zaštita ok ali sumnjam da će ti i ona pomoć ako pravi uder groma pogodi blizu, a ups još manje i nema mi neke logike bacat puste pare na takve stvari, ja svoj komp u ZG ne gasim, doma gasim ako je baš vidim ali kako je komp upaljen stalno, a ja nisam doma stalno samo je pitanje statistike oće li ili neće nešto skurit jer mene nema da kantu ugasim sve i da oću...
1.To je meni rekao frajer u Vemilu kad sam kupovao komp, tada sam kupio i tu prenaponsku zbog nestabilnosti nase gradske mreze, a pogotovo u mom kvartu, no kad sam kupovao, pitao sam sto bi bilo dobro i za protiv groma, ne samo nestabilnog gradskog napona, a on mi je rekao "Hehe, nema zastite protiv groma".

2.Pa iskreno ni meni nema bas previse sto se tice zastite od groma, bas zbog razloga broj 1, a i tko ima kvalitetno napajanje, ne bi trebalo biti problema. Meni je grom 2 puta vec cak uz shrotex napajanje (MS industrial) na starom kompu smao modem skurio, a grom mi je luio u dvoriste - bor mi jos ima oziljak. A sto se tice UPS-a, to ne kupujem zbog toga, nego jer meni dosta cesto nestaje struje (tj napona) doma (selo), pa mi se cesto zna dogoditi da nesto radim na kompu, bilo za faks, bilo za pare, ili makar razonodu, pa da ne stignem to sejvat, i onda ponovno. Jendom sam tako pisao 2 sata seminarski rad, i nisam se sjetio sejvati sako malo (kako to obicno moram raditi bas zbog nestabilnosti), i izgubio sam sve. Pa zato kupujem UPS, da ne gubim vise vrijeme i zivce na gubitak podataka. Jos nije bio toliki problem ponovno to pisati, kada bih imao predlozak, ali ja uvijek radim "na licu mjesta" iz glave, i trebalo je opet to sve "smisljati"...
ABuser je offline   Reply With Quote