View Single Post
Staro 04.07.2008., 16:13   #64
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Beren Pregled postova
Gle, ak dva napanja isto koštaju, jedno mi daje 12,01, a drugo 11,61 volta na +12, onda mi baš nije svejedno koje ću kupiti.
Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.

Citiraj:
Obzirom da velika većina napajanja danas prati raznorazne zaštite mjere i zadovoljava certifikate, po toj logici nije bed kupit nekakav "žnj" od 400W da napaja računalo, glavno da se napajanje ne isključi kad se pokrene neka zahtjevna aplikacija.
Da. Ako je "znji" napajanje ATX certificirano a njegova deklarirana snaga te zadovoljava, ne vidim gdje je problem. Razlika izmedju "skupih" i "jeftinih" napajanja ionako nije u kvaliteti komponenti (aktivnih i pasivnih, sve se svodi na isti jeftini drek, losiji ili jos vise losiji, ali nije bitno), nego na sarenilo, debele masne hladnjake, kamare znora i tihe ventilatore.

Citiraj:
Uz to, obzirom da si tako siguran u svoje tvrdnje, pozivam te da priključiš svoje komponente na 11 ili 13 volta, pa nam javi utiske.
Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.

Citiraj:
Jasno je meni da si ti elitist i da smatraš da bi računalo trebali koristiti samo "odabrani", ali ja eto nisam, pa i te "obične" korisnike pokušavam uputiti da troše svoj novac na proizvode koji to zaslužuju.
Divno. Ghandi i Majka Tereza se prevrcu u grobu, plaseci se ne bi li im skinuo titulu najvecih dobrotvora modernog doba.

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Pa evo onda ti otvori racun,
Ja imam vec otvoren racun. Hoces broj?

Citiraj:
ako te Beren
Vec sam nekoliko puta razmisljao da ga likvidiram. Jednom sam mu pojeo sve fasirance doma nadajuci se da ce umrijet od gladi. Zato i je tako strkljav od tada...

Citiraj:
toliko smeta i radi testove i nabavljaj opremu
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert. Poanta je u tome sto nema miljea za koje bi se takvi testovi radili. Po meni, ovaj test napajanja je taman. For all you know, Lepi Denis je mogao izmisliti rezultate i objaviti ih. On je cak bio toliko dobar da je eksuli ISAO MJERITI! Ja sam nakon 3 (ili koliko vec) testova napajanja shvatio da je to kurcev posao.

Citiraj:
Ma fuchkash lovu (tih 10-50-100kn ionako hrpa ljudi potroshi na bezbroj ostalih minornih stvari), al se na kraju krajeva dobije zakljucak da mi u HR nismo sposobni nista (apsolutno nista) altruisticki korisno organizirat i da samo cekamo da nam netko nesto besplatno servira (a ako slucajno nesto i nije uber, odmah pocnemo pljuvat i hrachkat).... a to je ono sto me naaaaajvise smeta.
Super. Preseli se.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote