View Single Post
Staro 04.07.2008., 14:52   #61
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
No opet ti je Kvad udrio u glavu, pa ne citas sto pise. Rekoh da i tih "par velikih" koji daju "prave" informacije dreka vrede, jer pomocu njih ne mozes saznati nista pametno ili korisno - napajanje s deklariranim snagama ako podlijeze odredjenom standardu, istog se mora i drzati (inace ga nosis na reklamaciju). Tvojim komponentama je ionako uglavnom svejedno hoce li raditi na 11V, 12V ili 13V, jer imaju hrpu ispravljacke logike ispred sebe koja taj napon ionako pegla na njima potreban. Konsternacija jer napajanje daje 11.91V ili 4.83V je nista vise no populisticko marketinsko sablaznjavanje bez pokrica.
Gle, ak dva napanja isto koštaju, jedno mi daje 12,01, a drugo 11,61 volta na +12, onda mi baš nije svejedno koje ću kupiti. Obzirom da velika većina napajanja danas prati raznorazne zaštite mjere i zadovoljava certifikate, po toj logici nije bed kupit nekakav "žnj" od 400W da napaja računalo, glavno da se napajanje ne isključi kad se pokrene neka zahtjevna aplikacija.

Uz to, obzirom da si tako siguran u svoje tvrdnje, pozivam te da priključiš svoje komponente na 11 ili 13 volta, pa nam javi utiske.

Citiraj:
I opet, sve se svodi na isto. Izbrojao ti tom napajanju krvna zrnca ili ne, tako ti je svejedno, jer ti je target reader konzument koji ide na "vise je bolje", a ne prekaljeni doktor elektrotehnike (kojem, u krajnjoj konsekvenci, svemu unatoc, opet nista od toga nije bitno, ali barem postoji mogucnost da razumije sto si napisao).
Jasno je meni da si ti elitist i da smatraš da bi računalo trebali koristiti samo "odabrani", ali ja eto nisam, pa i te "obične" korisnike pokušavam uputiti da troše svoj novac na proizvode koji to zaslužuju.