Hm, evo od jučer imam problem s kompom.
Tu i tamo se restarta sam od sebe totalno "random".
Nije vezano za windowse jer sam ih reinstalira (učinilo mi se da je corrupt instalacija), čini se da nije do diska jer prolazi scan za bad sektore (iako je moguće da rikava - sistem je na Seagateu 7200.10 250GB).
Reseti se događaju totalno nepredviđeno i nekad nakon njih nije moguće bootati windowse.
Nije do overclocka ili bilo koje nestabilnosti uzrokovane istim jer prolazi OCCT, te je vraćen na default postavke u BIOSU.
Prilikom restarta dogodile su se totalno čudne stvari, tipa koruptirao se driver od grafičke te je tražio reinstalaciju ili su mi se resetirali svi logini u firefoxu te sam se morao ponovno ulogirati na stranice.
Također, prije same reinstalacije windowsa, te nakon pojave ovih problema photoshop se dizao puno duže (delay za prije dizanja je bio ogroman tipa 20ak sekundi - iako je instaliran na drugom disku), a isto je vrijedilo za paint.
Dakle:
- Prolazi stress testove/igre
- Ne pregrijava se
- Radi na defaultu
- Friška instalacija Windowsa
- Regularni, proizvođačevi driveri
- Ništa novo s obzirom od prije (u pogledu softwarea, hardwarea, drivera i sl)
- Random restartovi često popraćeni gubitkom temeljnih podataka (drivera, historyja i sl)
- Ponekad nakon restarta nemogućnost ponovnog ulaska u windowse.
Je li moguće da disk otkazuje poslušnost, a da u isto vrijeme prolazi XP-ov scan za bad sectore, te u HD-tachu ima normalne rezultate.
P.S. Evo dok sam pisao ovaj tekst Firefox 3.0 mi se srušio 2x, sva sreća da ima restore