View Single Post
Staro 04.07.2008., 10:53   #57
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Je, slažem se. Ne vjerujem da ne bi mogli pljunuti za nešto ovako korisno...imaju QX9770, koji im je sigurno od strašne koristi
QX9770 ES odnosno Engineering Sample, kao i svi ostali Extreme Editioni koji se koriste u recenzijama na PCE-u i u BUG-u. ES koji je stigao od Intela na testiranje i koji je ostao na "trajnoj posudbi". Niti Anandtech ili Tomshardware ne kupuju ovakve procesore jer je to realno bacanje novaca.

Citiraj:
Kaj ne postoji neka šansa da se BUG isprsi, pa kupi opremu sličnoj ovoj na slici, pa vam ostane u labu, a ti ju pored recenzija za BUG koristiš i za PcE. Eventulano još kad ostali IT časopisi saznaju da imate jedini u Lijepoj Našoj opremu pomoću koje se mogu kvallitetno testirati napajanja, pa ako se kolege IT novinari žele koristiti tom opremom, vi fino odredite svotu koju treba platiti za korištenje vaše skupe opreme i s vremenom si povratite uložene novce. Oprema vam naravno ostane za godine i napajanja koja dolaze.
Ne postoji jel je preskupo, pogotovo ako se uzme u obzir da PCE svake godine testira samo par napajanja, a BUG možda jedanput godišnje jedan veliki test napajanja.

Citiraj:
Beren, kolko košta ovo?
Prema slobodnoj procjeni 50k+.

Citiraj:
Ili ono sto Rak, Bubba i ja zelimo *suptilno* reci - Nemojte vise beremu dati da radi testove napajanja.
Ajd doma spat Fleks. Da ja ne testiram napajanja, niko ih ne bi testirao.

Citiraj:
A cemu sve to?

a) vec je neki Dzoni Guru, Fesun Guru i ostali Markoti Grubnici to testirali
b) sve kad su to i napravili, njihovi testovi su baceno vrijeme u vjetar, jer nikome ne znace apsolutno nista, osim u akademske svrhe (ionako vecina ljudi opako predimenzionira svoja PC napajanja)
c) da to i napravi netko domaci, opet bi bilo bezbroj bezmozgovnih poluidiota na forumu koji bi pitali "jel bolji Čenl Vel ili Korsejr", "WD ili 'Itaci" i slicno (uz nezaobilazni "znam da je bilo 100 puta, ali meni je mama uvijek govorila da sam poseban!".
Drugim riječima, ajmo zatvorit PCE, ajmo zatvorit sve slične websiteove na svijetu i ostavit par velikih, pa nek ljudi dobiju "prave" informacije. Briješ Bubba i to opako, ali tbh nisam ništa drugo ni očekivao od tebe.

Nego da se mi vratimo na moj "loš" način testiranja. Igrom slučaja sam u isto vrijeme kad sam testirao Thermaltake imao još jedno napajanja snage 1kW, nazovimo ga napajanje X 1kW. Kad se vratim doma ću vam staviti rezultate, pa ćete vidjeti da se i s 520 vatnim opterećenjem može provjeriti koliko je napajanje dobro odnosno loše, u ovom slučaju.

Ovo kaj ti Rak kažeš da se s manjim opterećenjem nemogu dobiti iskoristivi i realni podaci ne stoji, barem po svim testovima koje sam ja ikad izvodio na napanjima. 500-vatno opterećenje je i dalje dovoljno veliko da na lošijim napajanjima napon na railovima počne padati, pa makar napajanje bilo deklarirano na kilovat ili više. Nikad nisam vidio napajanje koje se s manjim opterećenjem ponaša dobro, a kad ga se stavi na veće opterećenje odjednom postaje loše. UVIJEK na lošijim napanjima napon s opterećenjem ima strmiji pad i veće oscilacije u odnosu na dobra napajanja.