View Single Post
Staro 03.07.2008., 22:28   #52
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Pospajati halogenke nije jebada, vidi vraga, cak si to i radio u jednom clanku za Bug.
Problem s tim cudima je, kao sto je Berekin rekao, taj sto imaju vrlo mali (gotovo 0 ohma) hladan otpor - IOW, dosta cesto rade kurslus. Nista sto jedan termistor ne bi rijesio, no opet, vjerojem da nitko od nas (pogotovo u ovo doba) ne zeli biti kraj 24 50W halogenki, a i Polancec je nabudzio cijenu kilovata, paaa...

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Testovi bilo kakvog napajanja ne mogu ići dalje od:

- lijepo je
- svijetli
- ima ručku
- modularno je
- tiho je
EOD. Bezuvjetno se slazem s ovom konstatacijom!

Citiraj:
Možda bi Bubba mogao napraviti daleko kvalitetniji test, a vidim da švrlja po PCE, jer ima dio znanja koji vi nemate. A i do opreme bi došao kada bi se dovoljno potrudio. Tako bi testovi nešto malo i značili. Ovako je potpuno besmisleno osim u onih par točaka koje sam gore napisao.
A cemu sve to?

a) vec je neki Dzoni Guru, Fesun Guru i ostali Markoti Grubnici to testirali
b) sve kad su to i napravili, njihovi testovi su baceno vrijeme u vjetar, jer nikome ne znace apsolutno nista, osim u akademske svrhe (ionako vecina ljudi opako predimenzionira svoja PC napajanja)
c) da to i napravi netko domaci, opet bi bilo bezbroj bezmozgovnih poluidiota na forumu koji bi pitali "jel bolji Čenl Vel ili Korsejr", "WD ili 'Itaci" i slicno (uz nezaobilazni "znam da je bilo 100 puta, ali meni je mama uvijek govorila da sam poseban!".

Beren banane a crtam grafove se razbacuje visetisucnim dolarskim ciframa, a u samogradnji se to moze napraviti za puno manje istih, a usudio bih se reci i kvalitetnije, ili barem jednako kvalitetno, ali specificno izvedeno.

No opet, kad podvuces sve, tko bi to citao i koga bi to zanimalo? Mene, tebe i jos trojicu? Nema smisla...

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Sto kazete da otvorimo (Beren ili jedan od modova) jedan ziro-racun i fino posaljemo svaki od nas nekakvu donaciju (100-150 ili kolko tko moze)?
Ahahaha, BSOTY so far! Buljek i Supac prijete banom, pa se dodvoravas?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote