View Single Post
Staro 03.07.2008., 16:06   #49
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Exclamation PRIJEDLOG !

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Ja ne kritiziram tvoje zalaganje jer je ono oduvijek bilo nepuitno. Ja kritiziram ideju da se testira napajanje bez prikladne opreme. To je nepotrebno, beskorisno, a pomalo i štetno. Mogao si barem dati članak bez konačne ocjene jer nisi imao sve relevantne podatke. Unimer nikako ne može dati relevantne podatke zbog netočnosti mjerenja koje su potrebne za ovakav test. Čak i da su u potpunosti točna mjerenja, ne pokazuju učinkovitost napajanja koje se diči užasnom snagom pri opterećenju manjem od 50%.
To bi i JNC dobro odradio.
Napajanje je bučno, preveliko i nespretno napravljeno (fan grill, moduli). Jedinu važnu stvar koja bi pregazila te argumente i koja je, na kraju krajeva, jedina važna za ovo napajanje (1200W) nisi mogao testirati. Onda je ovo prvi pogled,a ne test i kao takav ne može dobiti relevantnu ocjenu.

Samim time ne bi bio zadovoljan napajanjem kojem si dao ocjenu 92% (ako se ne varam.

Bubba je bio samo prijedlog za testiranje jer ne znam ima li volje za takvo što, ali mi memorija kaže da zna mjeriti scopom, pa mu ne bi bio problem. To što on nije napravio dobar posao u prošlosti ne znaći da ne bi ovaj puta s dobrom uputom što se od njega očekuje.

Dok se netko od vas ne snađe za dobar komad novaca ili netko od nas griješnika ne sjeti kako napraviti opremu za testove nemojte raditi te testove. Ili barem ne daj ocjenu. Samo reci da ste ga primili, subjektivni dojmovi su takvi i nadamo se da su Watti napisani na njemu približno istiniti. To je za sada jedini pravi put.

Do tada bi i osciloskop bio sasvim lijep početak. Ne treba ga kupovati. Posudite ga.

Fleks je također napravio takav test kao i vi. Pogledao je napajanje, pogledao tablicu sa proizvođačevim podacima i ne slaže se s vama. To ne znači da nije došao do dobrog zaključka, nego svi zajedno niste imali relevantne podatke.

Taj način testiranje je dobar samo za kučišta i podloge za miševe.

Još bi predložio da se okanite i testova hard diskova zbog istih razloga.

Evo umjesto da svi mi konstantno i neumoljivo kritiziramo ovakav nacin reviewa (testova napajanja) imam jedan konstruktivan prijedlog:

Sto kazete da otvorimo (Beren ili jedan od modova) jedan ziro-racun i fino posaljemo svaki od nas nekakvu donaciju (100-150 ili kolko tko moze)?

Ovo bi nas sigurno rijesilo ovakavih BIJESNIH rasprava, a definitivno bi se podigao i ugled cijelom PCEKSPERTU u HR pa i nadalje.

Evo, ako se nitko ne isprsi prvi, samo neka netko od modova ili Beren himself nakelji broj zira pa cu ja zapocet akciju

@Gilbert5:

SPCR spominje nekakvu min. cifru od 5000$ za Chroma uredjaje :$

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 03.07.2008. u 17:04. Razlog: @Gilbert
dh41400 je offline   Reply With Quote