Citiraj:
Autor Beren
Ovo gore košta 15.000 kn ne računajući porez i transport s Tajvana. SM-8800 kojeg rabi Johnny Guru košta 26.000 kn, također bez dodatnih troškova.
Ja ne znam kako bi "doma" izradio opterećenje od 1200+ vata, a da je imalo praktično. Bubba je imao nekih ideja koje nikad nisu zaživjele, a njegov vlastiti test napajanja je izgledao ovako. Mislim da moje mjerenje (ako zanemarimo činjenicu da nemam osciloskop) više vrijedi od njegovog.
Ukratko, dok se netko od vas "stručnjaka" ne dosjeti boljoj metodi mjerenja napajanja bez ulaganja gornjih cifri u opremu, nemojte pljuvat po mojem mjerenjima koja su do sad uvijek bila točna. Pod točna mislim da je netko mogao po mojoj ocjeni kupiti napajanje i da je s tom kupovinom bio zadovoljan.
|
Ja ne kritiziram tvoje zalaganje jer je ono oduvijek bilo nepuitno. Ja kritiziram ideju da se testira napajanje bez prikladne opreme. To je nepotrebno, beskorisno, a pomalo i štetno. Mogao si barem dati članak bez konačne ocjene jer nisi imao sve relevantne podatke. Unimer nikako ne može dati relevantne podatke zbog netočnosti mjerenja koje su potrebne za ovakav test. Čak i da su u potpunosti točna mjerenja, ne pokazuju učinkovitost napajanja koje se diči užasnom snagom pri opterećenju manjem od 50%.
To bi i JNC dobro odradio.
Napajanje je bučno, preveliko i nespretno napravljeno (fan grill, moduli). Jedinu važnu stvar koja bi pregazila te argumente i koja je, na kraju krajeva, jedina važna za ovo napajanje (1200W) nisi mogao testirati. Onda je ovo prvi pogled,a ne test i kao takav ne može dobiti relevantnu ocjenu.
Samim time ne bi bio zadovoljan napajanjem kojem si dao ocjenu 92% (ako se ne varam.
Bubba je bio samo prijedlog za testiranje jer ne znam ima li volje za takvo što, ali mi memorija kaže da zna mjeriti scopom, pa mu ne bi bio problem. To što on nije napravio dobar posao u prošlosti ne znaći da ne bi ovaj puta s dobrom uputom što se od njega očekuje.
Dok se netko od vas ne snađe za dobar komad novaca ili netko od nas griješnika ne sjeti kako napraviti opremu za testove nemojte raditi te testove. Ili barem ne daj ocjenu. Samo reci da ste ga primili, subjektivni dojmovi su takvi i nadamo se da su Watti napisani na njemu približno istiniti. To je za sada jedini pravi put.
Do tada bi i osciloskop bio sasvim lijep početak. Ne treba ga kupovati. Posudite ga.
Fleks je također napravio takav test kao i vi. Pogledao je napajanje, pogledao tablicu sa proizvođačevim podacima i ne slaže se s vama. To ne znači da nije došao do dobrog zaključka, nego svi zajedno niste imali relevantne podatke.
Taj način testiranje je dobar samo za kučišta i podloge za miševe.
Još bi predložio da se okanite i testova hard diskova zbog istih razloga.