Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 03.07.2008., 14:49   #421
swordfish
aka: N.W.S.K. b_buha

swordfish's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Kad već druge teme nema, moram ovdje pitat. Vozi li itko od vas ovdje automatika, tj. poluautomatika? Starci iz Njemačke dofurali Smarta kao treći auto u familiji i šalta se onim čudom od joysticka na plus i minus ( to se kod smarta označava kao šaltgetriba, dakle ručni mjenjač ). Ne znam kako ću se naviknut na vožnju bez kuplunga, ali zanima me treba li kod mijenjanja brzine u višu maknuti nogu s gasa ili to sve šljaka kao i kod običnih automatika, dakle, nogu do poda i deri.
imam alfu sa slicni mjenjacem, mjenjam na punom gasu, samo sam cuo da smartovi imaju veliki delay tj mjenja sporije nego ruka i dosta mu treba od rtrenutka kad stisnes komandu do trenutka kad on uopce pocinje mjenjati. kod mene ide sve trenutno. mozda iz trece u cetvrtu nije brze od ruke ali iz 4 u 5 je. za po gradu mila majka jedino pazi kad ides prema raskrizju ili bilo gdje drugo kad mislis stati, da nebis instiktivno lijevom nogom kvacilo isao stisnuti jer ces opaliti po kocnici i stati na mjestu a iza ce biti sinfonija trubljenja i spominjanja majki i oceva. ne nije mi se to dogodilo pozrav ekipi na vezici