Reci cu ti ja iz prve ruke o 1080p i 720p panelima, imao sam budget od oko 3500km(13000kn) za tv, i malo sam luto, testirao i naravno Panasonic je bio na prvom mjestu ali u posljednjem momentu ispadne mi da uzmem Samsung 46" F86 1080p LCD za 11500kn. Doslovno postavim Panasonic 42" PV70 pored Samsunga 46" F86 i pustim LOTR 720p mkv, Matrix 720p mkv, Spiderman 3 720p mkv, 300 720p mkv, promotivni HD materijal, znaci sve da istestiram razliku izmedju ova 2 telija jer razliku u cijeni nije mala skoro 5000kn (1350km).
Udaljimo se 2.5 metra i pustimo mkv materijale kao i originalan promotivni BLU-RAY naravno 1080p , shvatas li da je Panasonic koji je skoro duplo jeftiniji "poderao" 46" 1080 Samsunga kad je 1080p materijal u pitanju.
Pod jedan nikakvu razliku ja nisam vidio u detaljima izmedju 720p plasme i 1080p LCD-a na tako maloj udaljenosti. To je ono sto je bilo najbitinije kad se vec misli tolika lova davati. Prisao sam na nekih pola metra i to se samo okom moze primjetiti kako je sa pola metra slika na LCD-u za neznatnu nijansu ostrija. Ako ces 46" ekran gledati sa pola metra onda definitivno uzmi 1080p i neke pepeljarke od 15cm, kapi za oci su obavezne

Upalili smo 24p podrsku na F86 i nikakvog trzanja nije bilo na oba tv-a. Sa ps3 je pustan BLU-RAY.
Na udaljenosti od 2.5 pa na 2 metra sto je vec bilo vise nego preblizu, ne vidis razliku izmedju ova 2 tva kad je reza u pitanju, dakle morao sam prici na pola metra da vidim neku neznatnu razliku izmedju 720p i 1080p.
Da ne pricam kako boje, pogotovo crna i sjene na plasmi izgledaju i kako nema nikakvog blura a o SD materijalu mislim da se sve zna.
Dakle nemoj meni vjerovati na rijec, uradi isto sto i ja, idi i testiraj, pusti sve price i pogledaj, i onda se zapitaj o cemu oni to pricaju, kome maglu prodaju pogotovo kad je kvazi 100Hz mod u pitanju koji ispegla filmove kao da ih je amaterska kamera snimila, kad su Sony i Samsung u pitanju. 24p podrska takodjer ili PV modeli imaju neki algoritam koji nije naveden pa peglaju sve na BLU-RAY-u da izgleda perfektno.
Ustedih ja dobar dio love, pa sad mogu izvoljevati sta od HD opreme dalje da kupujem, koji HD receiver, koju dodatnu opremu za PS3 itd.
Kazem nemoj vjerovati nikom na rijec, tvoja lova, ako vec dajes tolike novce nije ti problem ni tebi niti buducim kupcima da odu i da sami daju svoj sud sta im treba i sta je vrijedno njihovog novca.