Evo i mene na Intelu nakon dugih 7-8 godina. Pročitao sam sticky, ali mi ipak neke stvarčice nisu jasne. Prvo, uzeo sam E8400 i EVGA nVidia nForce 750i SLI FTW matičnu ploču. Procesor mi hladi ZEROtherm Nirvana NV120 Premium. Na default postavkama proca max temperature pod full loadom idu do 49-50 C. U sobi mi je vruće dosta po ljeti, neki 26-27 C, možda i više. Prvo me zanima jesu li to OK temperature za moj proc? Mjerio sam Realtempom 2.60, EVEREST pokazuje točno 10 C više od tih vrijednost. U Windowsima mi je napon proca 1.200V, a pod full loadom 1.192V-1.184V.
Ako su temp i to sve OK, ja bi sa oveclockom krenio. Ono što me zanima, pretpostavljam da prvo krećem sa dizanjem brzine FSB-a, zar ne? Da li da memoriju ostavljam na Linked ili Unlinked (koje je bolje)? Memorija je OCT Platinum XTC nVidia SLI Ready, maks na 1066 MHz na 5-5-5-15 @ 2.1V. Drugo što ne znam kada treba početi dizati napon SPP-a i još par tih što ih u BIOS-u ima? Za proc znam da treba dok više ne bude mogao izvrtiti testove.
Nov sam sa Intel, pa vas za pomoć molim. Sticky sam pročitao. Najviše što me zanima jesu temperature na Full load, na default postavkama, s tim da se Nirvana vrti na maksimalnom broju okretaja... Znači kao što je navedeno 49-50 na 1.192V-1.184V na default postavkama proca...