Tema: 4800 Serija
View Single Post
Staro 02.07.2008., 22:16   #503
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Meni je u load-u temp max 70C ali namjestio sam vent da radi brže u load-u...evo sad gledam idle je 60C...vent radi na 25%...
tebi ce onda i atica biti hladnija
moje je testirano u jednakim uvijetima...u zatvorenom Chieftec medium tower sa jednom 8-com naprijed i 12-jkom otraga....box hladnjak na procu iz moj komp rubrike i tim komponentama...bez klime po ovim temperaturama (29°C je bilo u prostoriji, a ambient u caseu nisam zabiljezio (moj previd))

Citiraj:
Koliko sam skužio,jedino riješenje za 4870 je novi cooler...jer nije moguće mjenjat brzinu venta...to kao moraju sredit u novim driverima? Ako griješim neka me netko ispravi.
Imas tu negdje link kako i pod postojecim driverima mjenjat brzine...u biti kreiras novi profil u catalyst i editiras taj file...dobijes dosta u idleu i par stupnjeva u loadu. Najveci je problem kod 4850 sto je taj hladnjak uzasno tanak (ipak je 1 slot) dok vidim da ovi sto su ubrzali ventove na HD4870 spustaju temp na oko 50 u idleu 70-tak u loadu

Citiraj:
Inače,ATI ima većih problema od Nvidie pri visokim temperaturama...kartice lošije podnose.Pa nebi ponavljao dosadašnja iskustva,muke...
ove se gase na 102°C pa imas 15° fore

Citiraj:
Kako god bilo,nakon 1850kn za karticu nedam jos 150 za vent
kako hoces...
btw mozes uzeti i polovnog zalamana VF700-Cu , vf900 itd...