Citiraj:
Autor Codiac
stari moj dobro ti znas zasto ti razbijas godisnji  zato da bi namaknuo lovu.
jako dobro znam kako funkcioniraju obrti / firme jer u familiji mi sva bliza rodbina ima firme je da se radi od 8ujutro do 23 navecer al se zato i ima... pa nije problem otici na tjedan dana u egipat ili tunis ili maroko ili pitaj boga gdje. i nije problem kupiti novi auto, plazmu, komp itd  nadam se da cu uskoro i ja u obrtnicke vode, iskreno nedira me sta cu raditi po 16h dnevno kad ce se to vidjeti...
|
Naravno,mi u firmi hranimo 15 grla i treba zaradit plaću...a ja imam posla koji moram konstantno vodit,uvoz,carinjenje,špedicija...plaćanja itd.Nema meni godišnjeg od 15 dana u šutu,za firmu koju ja vodim radimo uvoz 3x mjesečno...a ima tu još 2 firme,a od toga i 1 glavna oko koje ima najviše glavobolja.
Ja bi rekao da neznaš ništa o tome kako funkcioniraju firme koje btw nemaju veze s obrtom

Obrt je zajebancija,firma je već velika odgovornost...ako ćeš iskreno,mi se jedva čekamo riješit firme.Toliko problema,glavobolja,borbe za goli život nema ni na pustom otoku...da ne spominjem kako tu vrijedi ona "danas imas sutra nemas".Država te je*e i neda ti disat...daje ti taman toliko zraka koliko ti treba da preživljavaš...Što se auta tiče...da,možeš kupit auto ali auto treba i plačat...a s time šljakat za auto koji nije tvoj niti će ikad biti tvoj...čista imovina firme...
Upamti da sve što ti firma priušti nije tvoje

da je stanje u državi uredno,isplatilo bi krv pljuvat oko firme...radije bi radio negdje za 6-10 tisuća kuna bez ikakvih briga...naravno u struci s završenim fakultetom.Uostalom,i ova plaća koju sam gore spomenuo je bolja od moje...a sam sebe plaćam.
Treba naučit zanat i radit na crno,npr. montažer vrata,radijatora,kamina...živa lova
doslovno do krova.Mi imamo razne montažere koje preporučimo ljudima kada nešto kupe kod nas...npr. montažer vrata uzima 500kn po vratima...a montira dnevno po 10 vrata...računaj koliko taj čovjek zaradi...+ sve na crnjaka.