Citiraj:
Autor Matesonik
Pospajati halogenke nije jebada, vidi vraga, cak si to i radio u jednom clanku za Bug.
Fora je u tome da je napajanje zbilja dobro i ponasa se dobro kad ga Jonny optereti s recimo 1kW. Naravno da se onda ponasa dobro i kad ga ti opteretis s 500W. Ali uzmimo neko losije "1kW" napajanje, ti ga opteretis s 500W i ono je tebi super (jer se pri tom opterecenju ponasa kako spada), ali ga Jonny optereti s 1kW, napajanje podivlja i on ga ispljuje.
Tvoja metoda je OK za neka slabija napajanja koja ti svojim kompom mozes dovesti do krajnjih granica, za ovakve mrcine ne.
|
Jesi kad probao spajati halogenke na ovaj način? Vjerojatni nisi. Ja jesam i znam zašto to više ne radim. Zato što ih treba spojiti mali milijun da bi dobio odgovarajuće opterećenje, nemaš ih na što pričvrstiti, griju se (ne znam koliko sam se puta spekao na njih i spalio stol), svijetle ko Bethlehem i istovremeno. Uz to se pri uključivanju ne ponašaju kao računalna komponenta koja iz idle načina rada prijeđe u load način rada. Drugim riječima, povuku puno struje čim se uključe što kod mnogih napajanja uzrokuje aktiviranje overc-current zaštite.
Također se ne bi složio s tobom da testiranje s manjim opterećenjem ne može dati dobre rezultate kod testiranja napajanja koja imaju osjetno višu deklariranu snagu. Kod prelaska s manjeg na veće opterećenje se uvijek vidi koliko je dobro reguliran napona na vodovima. Na lošim napajanjima on uvijek pada neproporcionalno njihovoj snazi, pa ti logika govori što bi se dogodilo na višim opterećenjima (napajanje bi se samo isključivo zbog prevelikog opterećenja). Na testiranom se Toughpoweru i na opterećenjima koja sam ja koristio vidi da se bolje nosi sa zahtjevima sistema nego prema specifikacijama slabiji Silencer. Razlike nisu velike jer su oba napajanja dobra i opterećenje nije toliko užasno visoko, ali ih svejedno ima.