HP-->main zbog web i jos jednog servera). Tu ulazi onaj Cisco, ali prelazimo na gigabitnu opremu (ima se, moze se...  ). Koliko cemo izgubiti ako umjesto jednog jeftinijeg gigabitnog switcha od 24 porta (D-Link 1224T recimo, ili SMCGS24C kojeg nema nigdje) metnemo 100mbit Cisco? Ili cemo i dobiti? Koliko to kosta i tko uopce prodaje Cisco kod nas? I jos je pitanje, hoce li Carnet htjeti raditi s nasom opremom za optiku (opet politika??). A nekakvi uredjaj koji bi zamijenio Ericssona?
Eh da, ako ima koji supatnik koji u skoli ima tanke klijente (Samsung 720XT), rado bih i o tome popricao.
EDIT: Ma cisco ne dolazi u obzir. Ima u Zagrii 2960 i njegova jaca verzija kosta vise nego cijeli nas projekt. -->
Citiraj:
Autor m4dm4n
Jel možeš samo pliz reći o kojem se ograničenju radi ?Isto to imamo i kod mene 
|
Koliko sam ja shvatio ovoga iz SZK i clana bl4st3ra koji je s njim razgovarao, stvar je ovakva:
Ericsson je jedna glupa kutija koja samo sluzi za prijelaz s optike na UTP, a njome mora upravljati smart switch kao sto je nas HP ProKurva. Teoretski, ericsson bi trebao raditi s bilo kojim smart switchom, ali mu je u firmware ugradjena nekakva zastita tako da radi samo s HP-om.
Mi bi svakako htjeli kopcati optiku na glavni switch (bilo preko ericssona ili nekako drukcije, glavno da nemamo situaciju ericsson-->HP-->main zbog web i jos jednog servera). Tu ulazi onaj Cisco, ali prelazimo na gigabitnu opremu (ima se, moze se...  ). Koliko cemo izgubiti ako umjesto jednog jeftinijeg gigabitnog switcha od 24 porta (D-Link 1224T recimo, ili SMCGS24C kojeg nema nigdje) metnemo 100mbit Cisco? Ili cemo i dobiti? Koliko to kosta i tko uopce prodaje Cisco kod nas? I jos je pitanje, hoce li Carnet htjeti raditi s nasom opremom za optiku (opet politika??). A nekakvi uredjaj koji bi zamijenio Ericssona?
Eh da, ako ima koji supatnik koji u skoli ima tanke klijente (Samsung 720XT), rado bih i o tome popricao.
EDIT: Ma cisco ne dolazi u obzir. Ima u Zagrii 2960 i njegova jaca verzija kosta vise nego cijeli nas projekt.
Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 02.07.2008. u 13:04.
|